Endonezya'nın Başkentinde Coronavirüs Nedeniyle Acil Durum İlan Edildi

Cakarta valisi, ülkedeki ölü sayısının Güneydoğu Asya'da en yüksek seviyeye çıkmasının ardından başkentte önümüzdeki iki hafta boyunca coronavirüs nedeniyle acil durum ilan etti.

20.03.2020-17:26 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-17:53) Endonezya'nın Başkentinde Coronavirüs Nedeniyle Acil Durum İlan Edildi

Cakarta valisi, ülkedeki ölü sayısının Güneydoğu Asya'da en yüksek seviyeye çıkmasının ardından  başkentte önümüzdeki iki hafta boyunca coronavirüs nedeniyle acil durum ilan etti.

Endonezya şu ana kadar 369 coronavirüs vakasını ve 32 can kaybını doğruladı. 215 vaka bulunan 10 milyonluk bir şehir olan Cakarta'da 18 ölüm yaşandı.

Acil durum kararı, Güneydoğu Asya'daki vakaların hızlı bir şekilde artmasının ardından geldi. Komşu Malezya bugün, coronavirüs vakalarının 1030'a yükseldiğini ve ordunun virüsü kontrol altına alınabilmesine yardım amaçlı harekete geçeceğini duyurdu.

Cakarta Valisi Anies Baswedan, barlar, spalar ve sinemalar gibi yerlerin Pazartesi gününden itibaren kapalı olacağını ve toplu taşıma araçlarının sınırlı olacağını duyurdu. Şirketleri personelin evden çalışmasına izin vermeye çağırdı.

Cakarta bu haftanın başlarında Cuma namazları ve Hıristiyan hizmetleri gibi dini faaliyetleri iki hafta boyunca askıya almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal