Emekli kart nedir, ne zaman verilecek? 2024 emekli kart kimlere verilecek, başvurusu nasıl yapılır?

Milyonlarca emekli, maaşlarına seyyanen zam yapılmasını beklerken ‘emekli kart’ adında sürpriz bir düzenleme ortaya atıldı. Peki Emekli kart nedir, ne zaman verilecek? 2024 emekli kart kimlere verilecek, başvurusu nasıl yapılır? İşte konu hakkında merak edilenler…

16.03.2024-10:43 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-10:43)

Emeklilerin maaşlarına yapılan zam ile bayram ikramiyesine yapılan artış her kadar yüz güldürse de rakamların enflasyona karşı çabuk erimesi sonrasında daha kapsamlı bir düzenleme için harekete geçildi. Seyyanen zam beklentisi bulunan emekliler, ‘emekli kart’ adlı bu sürpriz düzenlemenin detaylarını öğrenmeye çalışıyor. Peki Emekli kart nedir, ne zaman verilecek? 2024 emekli kart kimlere verilecek, başvurusu nasıl yapılır? 

Emekli kart nedir, ne zaman verilecek?

Sputnik’te yer alan habere göre; AK Parti, en düşük emekli aylığı alanlar başta olmak üzere dar gelirlilere yönelik yeni destek programları üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda, doğal gaz, elektrik ve gıda yardımı için ‘Emekli Kartı’ verilmesi planlanıyor. Ramazan Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulabilecek olan bu destek programı, hayat pahalılığı ve emeklilerin durumuyla ilgili yapılan çalışmaların bir sonucu olarak ortaya çıktı. 

Emekli kart nedir, ne zaman verilecek? 2024 emekli kart kimlere verilecek, başvurusu nasıl yapılır?

Emeklilerin karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik adımlar atılması gerekliliği, AK Parti ve hükümet nezdinde yapılan toplantılarda vurgulandı. Bu doğrultuda, en düşük emekli aylığı alan kişilere doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı sağlanması önerisi gündeme geldi. Planlamalara göre, 10 bin lira ve altı maaş alan ve ek geliri olmayan emeklilere ‘Emekli Kartı’ verilecek. Bu kartlar, doğalgaz, gıda ve elektrik alımlarında kullanılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenecek. Düzenlemenin Ramazan Bayramı öncesinde duyurulabileceği belirtiliyor.

2024 emekli kart kimlere verilecek?

Düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan ihtiyaç sahibi haneleri içeren desteklerden, 65 yaşını doldurmuş muhtaç bireyler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşini kaybetmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler ile kronik hastalık yardım programından faydalananlar faydalanabilmektedir. Hane içindeki kişi başına düşen gelirin her yıl belirlenen aylık net asgari ücretin 1/3’ünden az olması durumunda, ailelere ek olarak 850-1.250 lira arasında destek sağlanmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal