Çalışma Bakanı maaşa ek zam müjdesini verdi! Ek zamlara SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan gerçekleştirdiği yeni toplantıda ek zamlarla ilgili gelen soruları tek tek yanıtladı. Emekliler ve işçiler açıklama sonrası bayram edecek.

16.03.2024-10:36 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-11:06) Çalışma Bakanı maaşa ek zam müjdesini verdi! Ek zamlara SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde liderliğini üstlendiği önemli bir toplantıya imza attı. İşçiler ve emekliler ile ilgili kritik konuları ele almış olduğu toplantının detayları ise tek tek belli oldu. “Son aylar içerisinde çalışma hayatını yönelik birçok yeni karar ve uygulamaları hız kesmeden duyurmaya devam ediyoruz.” sözlerini dile getiren Vedat Işıkhan, aralık ayındaki asgari ücret tespit komisyonunu toplantısının detaylarına değindi.

“Asgari ücret tespit komisyonunda ilk adımı attık”

Vedat Işıkhan gerçekleştirmiş olduğu toplantıda birçok detaya yer verirken, özellikle Aralık ayı içerisinde gerçekleştirmiş oldukları asgari ücret tespit komisyonu toplantılarının altını çizdi. Çalışma hayatına yönelik yapılan karar ve uygulamalarda en önemli adımın Aralık ayında gerçekleşen bu toplantı olduğunu dile getiren Işıkhan, bu görüşmenin ardından bir dizi kritik kararın alındığını aktardı.

“Aralık ayı içerisinde yapılan toplantılarla beraber asgari ücrette %49,11 oranında artış yapma kararına imza attık. Vermiş olduğumuz karar sonrasında ise bu defa memur ve emeklilerin alacak olduğu Ocak ayı zamlı maaşları gündeme geldi. 6 aylık dönem içerisinde açıklanmış olan %37,57 oranında enflasyon tabii ki de verecek olduğumuz kararda en büyük etkiye sahipti. Enflasyon ile birlikte memur ve memur emeklilerinin ocak ayı artış zammını %49,25 olarak belirledik. Bununla da bitmedi; SSK ve Bağ -  Kur emeklileri için de refah payı kararı aldık. Ocak ayı artışlarını %49,25 yükselttik. Normalde taban maaşlar 7.500 TL olarak sunuyorken; bu taban maaşları 2.500 TL daha ekleyerek 10.000 TL’ye çıkardık.” 

Çalışma Bakanı ek maaş müjdesini verdi

“Emeklilerin ikramiyeleri arttırılacak”

“Yaptığımız çalışmalara fark ödemeleriyle devam ettik. Şimdilerde ise emekli ikramiyelerinin artırılması kapsamında yeni çalışmalara imza atıyoruz. Tabii ki buna ek olarak 3.600 ek gösterge düzenlemesi, prim desteği, ev kadınlarına sosyal güvence gibi önemli düzenlemelerde gündemimizde.”

Kamu işçileri 5.000 TL zammı kapatacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan toplantıya kamu işleri ile ilgili detaylı açıklamalarda bulunarak son verdi. Yapmış olduğu açıklamada kamu işçileriyle ilgili ek protokol imzalandığını, protokol sayesinde maaşlara ortalama 5.000 TL zam yapılacağını duyurdu. 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal