Hırka-i Şerif ne zaman ziyarete açılıyor 2024? Hırka-i Şerif Camii nerede?

Hz. Muhammed’in vasiyetiyle Veysel Karani’ye bırakılan Hırka-i Şerif, vatandaşların ziyaretine Ramazan ayı boyunca açık olacak. Hırka-i Şerif Camii’ne gitmek isteyenler ziyaret saatini ve caminin yerini araştırıyor. Peki Hırka-i Şerif ne zaman ziyarete açılıyor 2024? Hırka-i Şerif Camii nerede? İşte detaylar…

16.03.2024-10:20 - (Son Güncelleme: 16.03.2024-10:20)

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Hırka-i Şerif Camii, Hz. Muhammed’in vasiyeti üzerine Veysel Karani’ye hediye edilmişti. Yüzyıllar öncesinden günümüze kalan eserlerden birisi olan Hırka-i Şerif Camii’nin, Ramazan ayı boyunca ziyarete açık olacağının duyurulmasının ardından Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri gibi konularda araştırmalara başladı. Peki Hırka-i Şerif ne zaman ziyarete açılıyor 2024? Hırka-i Şerif Camii nerede?

Hırka-i Şerif ne zaman ziyarete açılıyor 2024?

Hırka-i Şerif, Ramazan ayı boyunca hafta içi 10.00-17.00, hafta sonu ise 09.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Kadir Gecesi'nde ise 03.00'e kadar ziyaretlere açık olacak. Ziyaretler, arife günü ikindi namazı sonrasında son bulacak.

Hırka-i Şerif Camii nerede?

1851 yılından beri Hırka-i Şerif Camii'nde muhafaza edilen Hırka-i Şerif ve Sakal-ı Şerif, Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde sergilenmektedir.

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan caminin bulunduğu durak, Hırka-i Şerif Mahallesi'nde yer almaktadır. Bu durağa ulaşmak için İETT otobüs hattı kullanılabilir. Eminönü istikametinden gelen 38E numaralı otobüsler bu duraktan geçmektedir. Ayrıca Yenikapı Metro hattı da Hırka-i Şerif Camisi'ne ulaşımı sağlamaktadır.

Hırka-i Şerif ne zaman ziyarete açılıyor 2024? Hırka-i Şerif Camii nerede?

Hırka-i Şerif Camii tarihçesi

Hırka-i Şerif Camii, İstanbul'un önemli tarihi ve dini yapılarından biridir. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) kutsal emanetlerinden biri olan Hırka-i Şerif'in muhafaza edildiği bu cami, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı döneminde ve günümüzde mübarek Hırka-i Şerif'in ziyaret edilmesi için önemli bir merkez olan cami, tarih boyunca İslam aleminin dikkatini çekmiştir. Caminin tarihi ve dini önemi, ziyaretçilerin yanı sıra araştırmacıların da ilgisini çekmektedir. Bugün hala İstanbul'un tarihî dokusunu ve manevi atmosferini yansıtan Hırka-i Şerif Camii, şehrin önemli dini ve kültürel miraslarından biridir.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal