Emekli kadınlara üç ayrı ek gelir kapısı aralandı! SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı fark etmeden yetim ve dul aylıkları hesaplarda!

Milyonların merak ettiği çifte maaş hakkında açıklama SGK'dan geldi. Emeklilerin maaşlarına ek olarak aldıkları ödemeler yetim maaşı, vefat eden eşin maaşı gibi durumlarda maaşlara ek ödeme yapılır. Bunun üzerine SGK'dan gelen ek gelir kapısı haberi gündeme damgasını vurdu. Üç ayrı ek gelir kapısı haberinin gelmesi üzerine vatandaşlar başvuru şartlarını araştırmaya başladı. İşte, SGK'dan gelen ek gelir üzerine merak edilenler haberin devamında

04.06.2022-13:07 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-15:36) Emekli kadınlara üç ayrı ek gelir kapısı aralandı! SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı fark etmeden yetim ve dul aylıkları hesaplarda!

Türkiye'de maaşların yanı sıra ek ödemeler de maaşlara yansıtılmaktadır. Gerekli şartların yerine getirilmesi halinde eşini kaybetmiş emekliler dol aylığı ve ailesini kaybedenler ise yetim aylıklarını maaş olarak alabilirler. Maaş üzerine ödenen ek gelirler için yerine getirilmesi gereken şartlar ve 3 ayrı gelir kapısına ilişkin detaylar haberimizde yer almaktadır.

Kurum farklıysa maaş alınır mı?

SSK, Bağkur ya da Emekli Sandığı üzerinden emekli olunmasıyla vefat eşten kalan dul aylığı ödemesi alabilir. Sigorta kurumu fark etmeden alınan dul aylığı ise ikinci maaş yerine geçmektedir.

Emekli kadınlara 3 maaş birden

Emekliye üç ayrı gelir

Yaşanan durumların seyrine göre farklılık gösteren maaş durumlarında emekli kadın 3 farklı maaş hakkı vardır. Kendi çalışmasından dolayı sigortalı olarak maaş alırken, aynı zamanda Bağkur emeklisi eşinin vefatıyla beraber dul aylığı da bağlanır. Bunun yanı sıra Emekli Sandığından emekli olmuş babadan ise yetim aylığı alma hakkı vardır.

1 Ekim 2008 önemli tarih

Emekli kadınlar için tanımlanan 3 ayrı gelir kapısı belirli şartlar üzerinden hesaplanmaktadır. Eş ve anne babadan birisi 1 Ekim 2008 yılından önce diğer ise 1 Ekim 2008 tarihinden sonra vefat ettiyse yine de emekli kadının iki maaş alma hakkı vardır. Fakat bu iki ölümde 1 Ekim 2008 tarihinden önce gerçekleştiyse tek maaş alınabilir.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal