Yargıtay'dan Özel Sektör Çalışanlarını İlgilendiren Emsal Karar Çıktı!

Özel sektör personellerinin problem yaşadığı konuların başında gelen SGK priminin tam ödenmemesi hususuna Yargıtay'dan çarpıcı bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, patronuna 'Sigorta primimi aldığım maaştan göster' dediği için kovulan işçiye tazminat ödenmesi gerektiğine karar verdi.

17.07.2020-15:04 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:38) Yargıtay'dan Özel Sektör Çalışanlarını İlgilendiren Emsal Karar Çıktı!

Çalıştığı firma sahibine, sigorta primini aldığı ücretten ödenmesi gerektiğini dile getiren personel, patronun 'seni işten kovdum, hiç bir şeye dokunma, def ol git' cevabıyla karşı karşıya kaldı. Tazminat almadan kovulan personel, İş Mahkemesi'ne gitti. Çalıştığı zamanlarda Denetçi Yardımcısı olarak ve kendisine verilen bütün vazifeleri itirazsız eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğini dile getiren davacı, hak aradığı için işsiz kaldığını iddia etti. Personel, noter yoluyla alacakları için yolladığı ihtarnameye rağmen alacağı ücreti tahsil edemediğini belirtti.

MAHKEME KARARININ AYRINTILARI

Duruşmada savunma yapan davalı patron da, davacının iş akdini kendisi tek taraflı olarak sonlandırıldığını söyledi. Hakim; davanın kısmen kabulüne hüküm verdi. Hükmü davacı temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi. İşçinin, ihtarnamede hangi aylara ait ücret alacağının olduğunun bildirilmesinin ehemmiyetli olmadığına işaret edilen hükümde; 'Sözü edilen ihtarnamede açık biçimde hangi aylara ait ücretlerin ödendiği veya ödenmediği bilgisine yer verilmemiştir. İhtarnamede talebin bir aylık ücret ile sınırlandırılması diğer aylara ait ödenmeyen ücretlerin talep edilmesine engel oluşturmaz. Davacının davaya konu ettiği ücret alacaklarının ödendiği işveren tarafından ispat edilemediğinden talep doğrultusunda dosya içindeki bilirkişi raporuna göre ücret alacağı ile ilgili hüküm kurulmalıdır. Temyiz olunan kararın, bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.' ifadeleri yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal