Ticaret Bakanlığı Esnafa Sağlanan Destek Rakamlarını Açıkladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, coronavirüs pandemisinin ekonomiye yansımalarıyla mücadelesinde Halkbank aracılığıyla sunulan 'Esnaf Destek Paketi' kapsamında temin edilen işletme kredisinden 700 bin esnafın faydalandığını kaydederek, kullandırılan kredi tutarının 17,2 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

04.07.2020-13:53 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-13:51) Ticaret Bakanlığı Esnafa Sağlanan Destek Rakamlarını Açıkladı

Ticaret Bakanı Pekcan, ticari çalışmaları coronavirüsün negatif etkilerinden muhafaza etmek Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılığıyla açıklanan 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketi çerçevesinde ciddi destekler sağlandığına vurgu yaptı.

Bu kapsamda esnaf ve sanatkarlara yönelik Halkbank aracılığıyla temin edilen 'Esnaf Destek Paketi'nden bahseden Bakan Pekcan, "Yıllık yüzde 4,5 faiz oranlı, 36 aya kadar vadeli, 6 aya kadar ödemesiz Halkbank kredilerinden yararlanan 700 bin esnafımız 17,2 milyar lira kredi kullandı. Bunun 4 milyar lirası Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar, Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) kanalıyla garanti edildi, 13,2 milyar lirası da doğrudan Halkbank tarafından kredilendirildi" ifadelerini kullandı.

Bakan Pekcan, 25 bin TL'ye kadar sınırla, 3 aya kadar ödemesiz 12 aya kadar vadeli olarak verilen 'Paraf Esnaf Kart' desteğinden de 530 bin esnafın faydalandığını ve 10 milyar TL tutarında limit sağlandığını belirtti.

Gelen istekler doğrultusunda esnafın mart, nisan, mayıs aylarıyla ilgili ödemelerinde faizsiz üç ay erteleme temin edildiğini anımsatan Bakan Pekcan, "Bu kapsamda 3,5 milyar liralık öteleme gerçekleştirdik" diye konuştu.

Pekcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daima esnafın yanında olduğunun altını çizerek, devletin olanakları ölçüsünde esnafın isteklerinin dinleneceğini ve beraber problemlere çözüm bulacaklarına işaret etti.

Coronavirüs salgını döneminde videolu konferansla istişare toplantılarına devam ettiklerine değinen Bakan Pekcan, esnaf ve sanatkar odaları, birlikleriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini, isteklerini, tavsiyelerini, şikayetlerini dinlediklerini bildirdi.

Bakan Pekcan, Ticaret Bakanlığı olarak esnafın isteklerinin takipçisi olduklarını belirterek, Bakanlığın vazife alanındaki konulara çare bulmaya çalıştıklarını, başka Bakanlıkların vazife  alanındaki konuları da alakalı Bakanlıklara ileterek izlediklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal