Taşerondan Kadroya Geçen İşçilere Verilecek İkramiye Tutarı Belli Oldu

Taşeron şirketlerden kadroya geçen işçilere verilecek ikramiye tarihleri daha önce açıklanmıştı. İşte ikramiyelerle alakalı tüm detaylar...

16.04.2019-10:44 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-10:35) Taşerondan Kadroya Geçen İşçilere Verilecek İkramiye Tutarı Belli Oldu

Taşeron firmalardan kadroya geçen devamlı işçiler ve kamu işçileri için verilecek olan ek tediye yani ikramiye tarihleri Ocak ayında duyurulmuştu. Ek tediyede ikinci ödeme Ramazan Bayramı öncesi gerçekleştirilecek. Ayrıca 4/D'li devamlı işçilere bayram öncesi 75 lira bayram harçlığı verilecek. Her iki ödeme işçilerin elini rahatlatacak.

BELEDİYELERDE YOK

Kamuda görev yapan işçilerin merakla beklediği ek tediyeler ile alakalı kararname Resmi Gazete'nin 30 Ocak tarihli sayısında yayımlanmıştı. 6772 sayılı Kanun çerçevesine giren kurumlarda görev yapan işçilere 2019 senesine ait ek tediye ödemesinin ilk ödemesi 31 Ocak tarihinde gerçekleşmişti. 2 Nisan 2018'de taşeron firmalardan genel idarelerde kadroya geçen 4/D'li devamlı işçiler de ek tediyeden yararlanabilirken belediye firmalarına geçiş yapan işçiler ek tediye alamıyorlar.

31 MAYIS'TA VERİLECEK

İlave tediyenin, ikinci yarısı 31 Mayıs'ta verilecek. Ramazan Bayramı ise 3 Haziran Salı günü başlıyor. Bu şekilde kamu işçileri bayram öncesi ek tediyelerini almış olacaklar. 4/D'liler bu ikramiyeden faydalanırken, KHK ile belediye firmalarına geçen işçiler için ise ek tediye ödemesi yapılmıyor.

75 LİRA HARÇLIK

4/D devamlı işçi kadrosuna geçen işçilere toplu iş sözleşmesi hükümleri uyarınca senede 10 günlük ikramiye veriliyor. 5 günlük ücret tutarındaki ilk ikramiye ödemesi Ocak'ta gerçekleştirilmişti. Geri kalan tutar ise Temmuz ayı içinde yapılacak. Diğer taraftan toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre taşeron firmalardan kadroya geçen işçilere Ramazan ve Kurban Bayramlarından bir hafta önce 75 lira bayram harçlığı ödenecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal