Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Son Dakika: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ekonomi Zirvesi Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün yapılacak ekonomi zirvesiyle ilgili açıklamalarda bulundu

09.05.2018-13:35 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-14:04) Son Dakika: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ekonomi Zirvesi Açıklaması

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın şu açıklamalarda bulundu

MALİ DİSİPLİN POLİTİKALARI DEVAM EDECEK

"Hem ithalat ihracat dengesi, istihdam, sanayi yatırımlarıyla ilgili konular etraflı bir şekilde ele alınacak. Tabii dövizle ilgili konu birkaç haftadır günümüzde. Bunun küresel dalgalanmalarla ilgili olduğunu da tekrar ifade etmek de fayda var. Dün ABD Başkanı Donald Trump’ın anlaşmadan çekilmesi de piyasalara bu manada büyük etki yaptı. Petrol fiyatı yükseldi, bir birini etkileyen bir çok dinamik var. Kısa ve net mesaj vermek gerekirse, hükümetimizin cumhurbaşkanımızın sürdürdüğü mali disiplin politikaları devam edecek"

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN EKONOMİ ZİRVESİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın  açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Yasama yürütme ve yargıyla ilgili bu sistem de 24 Haziran’da oylanacak ve Türkiye’nin vizyonuna hizmet edecek hale gelecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın il ziyaretleri olacak. Kendisi 3-3,5 aydır sahada. Zaten zeminin bir anlamda hazır olduğunu bu konuda ifade edebiliriz. 30 kadar büyük il, şehirde miting yapılması planlanıyor. Bunun dışında Adalet ve Kalkınma Partisi olarak da bazı programlar yapılacak. Kapsamlı seçim çalışmaları da yapılacak. 24 Haziran günü milletimiz en doğrusunu mutlaka seçecektir.

EKONOMİ ZİRVESİ'NİN GÜNDEMİ

Biraz sonra külliyede bir ekonomi koordinasyon toplantısı yapılacak. Hem ithalat ihracat dengesi, istihdam, sanayi yatırımlarıyla ilgili konular ayrıntılı bir şekilde ele alınacak. 2017 yılında Türk ekonomisi güçlü bir performans sergiledi. Örneğin istihdam noktasında da şu anda ulaştığımız, bir yıllık süre zarfında 1 milyon 357 bine varmış durumdayız. Bu da çevremizde oluşan diğer ekonomilerle kıyasladığımızda çok ciddi bir başarı olarak not edilmelidir.

Bir diğer ekonomi başlığımız da, turizm olacak. Çok iyi bir ivme var, 2018’de de süreceğini tahmin ediyoruz. Turist sayısının 40 milyona ulaşması bekleniyor. Birçok sektörün bundan istifade etmesi anlamına geliyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;