Siemens, Uçak Bölümünün Rolls-Royce'a Satılması Konusunda Anlaşma İmzaladı

Siemens’in kendi bünyesinde oluşturduğu bir startup up şirketi olan Siemens eAircraft'ın Rolls-Royce’a satılması konusunda Paris Havacılık Fuarı’nda anlaşma imzalandı.

18.06.2019-18:55 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-18:55)

Siemens, elektrikli uçak bölümünü (eAircraft) bölümünü, dünyanın en büyük uçak motoru üreticileri arasında yer alan İngiltere merkezli Rolls-Royce satmak için anlaşma imzaladı.

ANLAŞMA PARİS'TE İZALANDI   

Siemens’ten yapılan açıklamada, Siemens’in kendi bünyesinde oluşturduğu bir startup up şirketi olan Siemens eAircraft'ın Rolls-Royce’a satılması konusunda Paris Havacılık Fuarı’nda anlaşma imzalandığı kaydedildi.

FİNANSAL DETAY VERİLMEDİ  

Siemens eAircraft’ın Almanya’da ve Macaristan’da 180 kişiye istihdam sağladığının ifade edildiği açıklamada, söz konusu anlaşmanın finansal detaylarına dair bilgiye yer verilmedi.

SATIN ALMA 2019 SONUNDA TAMAMLANACAK  

Açıklamada, anlaşmanın Rolls-Royce’nın uçaklar için “elektrik ve hibrid elektrik kaldırma sistemleri” konusunda lider tedarikçi olma hedefine yönelik olduğu kaydedilirken, satın almanın gerekli izinlerin alınmasının ardından 2019 sonunda tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal