MÜSİAD 'Kimyasal ve Biyogüvenlik Merkezi' Kurulmasını Teklif Etti

MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Basri Acar, "Covid-19 salgınından ibret alarak kimyasal ve biyogüvenlik alanında uygulamaya koyduğumuz tedbirler ülkemizi ve milletimizi koruyacaktır." açıklamasında bulundu.

10.04.2020-15:12 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-15:01) MÜSİAD 'Kimyasal ve Biyogüvenlik Merkezi' Kurulmasını Teklif Etti

MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Basri Acar, "Covid-19 salgınından ibret alarak kimyasal ve biyogüvenlik alanında uygulamaya koyduğumuz tedbirler ülkemizi ve milletimizi koruyacaktır." açıklamasında bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı Hasan Basri Acar, coronavirüs salgınından ders alarak kimyasal ve biyogüvenlik alanında uygulamaya alınan önlemlerin Türkiye'yi muhafaza edeceğini ifade ederek, "Kimyasal ve Biyogüvenlik Merkezi kurulması" teklif etti.

Acar'ın yazılı açıklamasında, dünyanın olağanüstü bir süreçden geçtiğini, Türkiye'de de süreç içinde gereken önlemlerin alındığını belirtti.

MÜSİAD Ankara olarak meydana gelen zorluklarlara karşı daima devletin yanında bulunduklarını belirten Acar, "Covid-19 salgınından ibret alarak kimyasal ve biyogüvenlik alanında uygulamaya koyduğumuz tedbirler ülkemizi ve milletimizi koruyacaktır." açıklamasını yaptı.

Acar, Cumhurbaşkanlığınca "Kimyasal ve Biyogüvenlik Merkezinin kurulması" teklifini yaparak, bu merkezlere halk sağlığı, mikrobiyoloji, biyoloji, afet, adli tıp, acil tıp, ekonomi ile güvenlik benzeri alanlarda uzman insanların dahil edilebileceğini ifade etti.

AKADEMİK SEFERBERLİK İLAN EDİLMELİ

Bahsedilen merkeze bağlı olarak ülkenin btün bölgelerinde coğrafi konumlara göre laboratuvar, rehabilitasyon ve araştırma enstitülerinin de hazırlanabileceğinin altını çizen Acar, şu ifadeleri kullandı:

"Kimyasal ve Biyogüvenlik Merkezi ile bilim yuvası olan üniversiteler topyekun bir şekilde akademik seferberlik ilan etmelidir. Kimyasal ve biyolojik gelişmeler hususunda sorunların tespiti, analizi ve yeni çözüm önerileri oluşturmalıdır. Merkez, mevcut kriz sürecini görüp ileride fırsata çevirmek isteyen terör örgütlerine karşı önlem alacak şekilde kurumsallaşmalıdır. Bu konuya odaklanarak gerekli idari ve güvenlik tedbirlerini ivedilikle almalıyız. Bakanlık ve kamu kurumlarının teşkilat yapılarında kimyasal ve biyogüvenlik daireleri oluşturulmalıdır."

Acar, yeni çalışmaya başlayan Türkiye Uzay Ajansı Kurumunun çalışma potansiyeli ve hareket yeteneğinini hızlıca geliştirilmesi gerektiğine işaret ederek, bir taraftan koruyucu önlemler alırken öte yandan bilim ile teknolojide bilhassa uzay sanayisi konusunda ciddi adımlar atılmasının oldukça mühim olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal