Ziraat Bankası'ndan 1,1 Milyar Dolar Sendikasyon Kredisi Sağladı

Ziraat Bankası, 22 ülkeden 38 bankanın katılım sağlamasıyla 1,1 milyar dolar tutarında dış kaynak temin etti.

10.04.2020-13:04 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-15:00) Ziraat Bankası'ndan 1,1 Milyar Dolar Sendikasyon Kredisi Sağladı
Ziraat Bankası, 22 ülkeden 38 bankanın katılım sağlamasıyla 1,1 milyar dolar tutarında dış kaynak temin etti.

Ziraat Bankası'ndan gelen açıklamada, 22 ülkeden 38 bankanın katılım sağlamasıyla 1,1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi sağlandığı ifade edildi. Covid-19 pandemisinin küresel piyasalarda sebep olduğu dalgalanmaya karşın, temin edilen kredinin maliyetinin 2019'un altında kaldığının altı çizildi.

Açıklamada, Abu Dhabi Commercial Bank ile Emirates NBD Bank koordinatörlüğünde temin edilen, 597 milyon euro ile 415 milyon dolar olarak iki parçadan oluşan 1 sene süreli kredinin maliyetinin, 2019 senesindeki eurı maliyetinin 40 baz puan, dolar maliyetinin de 25 baz puan altında kalarak sırayla Euribor+2,00 ve Libor+2,25 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Coronavirüs pandemisi nedeniyle bütün dünya merkez bankaları ile devletlerinin olağanüstü finansal tedbirler almaya mecbur kaldığını ve likiditenin öneminin daha da arttığı bu önemli dönemde bile, 4 kıtada 38 uluslararası bankadan temin edilen bu büyüklükteki kredinin, Türkiye ekonomisine ve Ziraat Bankası'na olan güvenin bir defa daha teyidi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Muhabir bankalarımıza, gösterdikleri destek, artarak devam edeceğine inandığımız işbirlikleri ve yaşadıkları son derece zorlu çalışma koşullarına rağmen, sendikasyon süreci için belirlenen takvime titizlikle uyarak, herhangi bir gecikme olmaksızın sağladıkları katılımları için teşekkür ederiz. Ziraat Bankası olarak temin ettiğimiz bu kaynakla, reel sektörümüze, ekonomimiz için özellikle önem arz eden dış ticaret işlemleri aracılığı ile destek olmaya devam edeceğiz." denildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal