ATO'dan Coronavirüse Karşı Dayanışma Çağrısı

ATO Başkanı Gürsel Baran, "Eşi görülmemiş bir küresel sorunla karşı karşıyayız, tek çaresi insan olduğumuzu hatırlamak ve birbirimize elimizden gelen yardımı esirgememek. Varlığı da yokluğu da kirayı da paylaşalım." diye konuştu.

24.03.2020-13:07 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-13:06) ATO'dan Coronavirüse Karşı Dayanışma Çağrısı
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı dayanışma çağrısı yaparak, "Eşi görülmemiş bir küresel sorunla karşı karşıyayız. Tek çaresi insan olduğumuzu hatırlamak ve birbirimize elimizden gelen yardımı esirgememek. Varlığı da yokluğu da kirayı da paylaşalım." dedi.

Baran, yaptığı yazılı açıklamasında, coronavirüs salgınına karşı devletin aldığı önlemlerle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketinin önemine vurgu yaparak, sürecin birlik ve beraberlik içinde atlatılabileceğini dile getirdi.

Başkentte dükkanını, evini kiraya verenlere ve birbirine yardımı dokunacak bütün vatandaşlara çağrı yapan Baran, "Bu süreçte imkanı olan elindeki imkanla en yakınındakinden başlamak üzere destek olsun. Bu bir ekmek de olabilir bir ailenin aylık gideri de. Birbirimize destek olmak için gün bugün." diye konuştu.

Baran, İçişleri Bakanlığının genelgesiyle Ankara'da 9 bin 562 işletmenin geçici olarak çalışmasının durdurulduğunu anımsatarak, bu halin, çalışanlar ve aileleriyle neredeyse 306 bin kişiyi etkilediğini belirten Baran, "Eşi görülmemiş bir küresel sorunla karşı karşıyayız. Tek çaresi insan olduğumuzu hatırlamak ve birbirimize elimizden gelen yardımı esirgememek. Varlığı da yokluğu da kirayı da paylaşalım." şeklinde konuştu.

"Alicenap milletimiz, her sıkıntılı dönemi birlik ve beraberlikle atlatmıştır"
Baran, geçici süreyle çalışmaya ara veren işletmelerin kapalı kaldığı sürece kira ödemekte problem yaşayacağını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türk milleti olarak tarihimiz zor dönemlerde verdiğimiz başarılı mücadele örnekleriyle dolu. Alicenap milletimiz, her sıkıntılı dönemi birlik ve beraberlik içinde atlatmayı bilmiş, her seferinde birbirine kenetlenmiştir. İşte şimdi hepimizin önünde yeni bir mücadele duruyor. Dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs salgınından en az hasarla çıkmamız, bu ülkeyi çocuklarımıza, torunlarımıza parlak geleceğiyle birlikte bırakmamız gerekiyor. Vatandaşlarımız evinde kalarak salgını önleme gayretinde. Bu süreci atlatmak için hükümetimiz desteğini açıkladı. Şimdi sıra bizde. Bu süreci atlatmanın tek yolu paylaşmak. Evde kalalım, sosyal mesafemizi koruyalım ancak gönül mesafemizi yaklaştıralım."

Baran, toplum sağlığı için fedakarlık yapan doktor ve hemşireler başta olarak üzere sağlık çalışanlarına, gıda, sağlık ile temizlik malzemesi üreticileri ve belediye temizlik görevlilerine, perakende sektöründekilere ve bütün personellere teşekkür etti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal