Arupa'ya Boruyu Türkiye Tedarik Edecek

Doğu Avrupa’nın en önemli enerji projesi olan BRUA Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin borularını Tosçelik üretecek

26.04.2018-12:06 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-11:59) Arupa'ya Boruyu Türkiye Tedarik Edecek

Tosçelik, Bulgaristan, Romanya ve Avusturya’yı birbirine bağlayacak olan BRUA Projesi’nde Romanya hattının boruları için düzenlenen ihalede yerli ve yabancı rakiplerin hepsini geride bıraktı ve 127 milyon Euro’luk ihaleyi kazandı. Tosçelik Spiral Boru, 478 km uzunluğunda doğal gaz borusu ve bağlantı ekipmanlarını tahsis edecek.

Dört ülkede 20’yi aşkın tesisiyle global çelik üreticiliği yapan Tosyalı Holding, uluslararası bir ihalede daha rakiplerini geride bırakmayı başardı. Tosçelik Spiral Boru, Romanya Doğal Gaz İdaresi TRANSGAZ tarafından açılan boru ihalesini kazandı ve uluslararası projelerine bir tane daha ekledi.

Tedarik sözleşmesi 23 Nisan'da imzalanmış olan 127 milyon Euro’luk ihale kapsamında Tosçelik Spiral Boru, 478 kilometre uzunluğunda olacak olan doğal gaz boruları ve bağlantı ekipmanlarını tahsis edecek.

Avrupa’nın en önemli enerji projelerinden biri olacak olan BRUA kapsamında 32” çapında ve 478 km uzunluğunda doğal gaz boruları ve bağlantı ekipmanları, Tosçelik kaliteli üretimiyle gerçekleşecek. Hat boyunca 14 stok sahasına teslim edilecek; boru hattının 4,4 bcm’lik taşıma kapasitesi olacak.

TANAP’IN DA TEDARİKÇİSİ

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın (TANAP) 470 km’lik bölümünün boru ve ekipman tedarikçisi olan Tosçelik Spiral Boru, kazandığı bu son ihaleyle uluslararası projelerin boru tedarikçisi unvanını güçlendirdi. Yurt içinde de birçok altyapı projesini yapan Tosçelik Spiral Boru, son olarak Devlet Su İşleri’nin Gaziantep-Trabzon ve Elazığ şehirlerine içme suyu taşıyan projelerine toplam 200 bin tonluk boru yapmıştı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal