Altın Ve Doların Yönü Ne Olacak?

Altın ve doların yönü ne olacak. Önümüzdeki haftayı, Altın ve Piyasa Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk değerlendirdi.

11.09.2020-10:56 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-14:46) Altın Ve Doların Yönü Ne Olacak?

Haber365Özel- Murat Bayar

Ticaret ve kur savaşları, belirsizlik ve pandemi dönemlerinin güvenli limanı altın, Türk halkı için hemen her dönem önemli bir yatırım aracı olarak görülür.

İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Haber365 için 11-18 Eylül haftasını değerlendirdi.

Dün yapılan AMB (Avrupa Merkez Bankası) toplantısı sonrası Christine Lagarde’ın açıklaması ile likidite sunmaya ve mevcut programa devam edeceklerini açıkladılar. Yıldırımtürk, bu durumu Euro’nun değer kaybetmesi olarak okuyor. Paritenin dolar lehine dönmesini ile altının baskılanacağını öngörüyor. Altın, geçtiğimiz haftanın başında 1907 dolarlara kadar gitmiş ve gelişmeler, altını baskılamaya başlamıştı. 2075’e dolara kadar çıkan bir ralli görmüştük, Yıldırımtürk, Beyrut’taki patlamanın etkisiyle, altında hızlı yükselişlerin, bir hazmetme süreci gerektirdiğini kaydetti.

AŞININ BULUNMASI ALTINI DÜŞÜRÜR!

Yıldırımtürk, aşının bulunmasının ve bu konudaki olumlu gelişmelerin altını düşüreceğini belirtti. 1960-1950 dolar bandında hareket eden altının, Yeni tip Koronavirüs vakalarının artması ile birlikte destekleneceğini ifade ederek, ‘ABD seçimlerinin de likiditeye yönelimi getireceğini bekliyorum. Altının onsu 1860- 1950 dolar bandında seyredecek’ projeksiyonunu yaptı.

PARİTE 1.18’İN ALTINA İNERSE, DOLAR 7.75 TL’YE ÇIKAR!

Yıldırımtürk, içerde dolar değer kazanırsa, altının da değer kazanacağına işaret ederek, ‘Paritenin, Euro lehine dönmesiyle, Euro -dolar paritesi 1.18’in aşağısına giderse, dolar TL’de 7.75’e çıkar. (dolar/euro paritesi, an itibariyle 1.1839’dan seyrediyor)

DÖVİZE TALEP ŞİRKETLERDEN GELİYOR

Yıldırımtürk, vatandaştan çok fazla talep olmasa da, döviz talebinin şirketlerden geldiğini, iç piyasada 24 ayar altın 470 TL’ye yükseldiğini belirterek, ‘Geriler, 450 TL seviyesini görürse alıcılar tekrar harekete geçer. İç piyasada fiyat, 450 ile 475 TL arasında seyredecek.’ dedi.

Aşının bulunması ve bu yönde atılan olumlu adımlarla, altının gerileyeceğini kaydeden Yıldırımtürk, bununla birlikte tekrar ticaret ve kur savaşlarıyla ABD seçimlerinin etkisinin yönü belirleyeceğini anlattı.

HER DÜŞÜŞ ORTA VE UZUN VADELi ALIM İÇİN UYGUN

24 ayar altın için ons bazında yıl sonuna doğru 2.100 dolar, TL bazında 530 TL seviyelerini görür. Her düşüş orta ve uzun vadeli alım için uygundur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal