EGM'den Şehit Polis Hakkındaki İddialara Cevap Verdi

Emniyet Genel Müdürlüğü, PKK tarafından Gara'da şehit edilen polis memuru Vedat Kaya'nın KHK ile ihraç edildiği yönünde sosyal medyada çıkan iddiaların doğru olmadığını söyledi.

15.02.2021-16:43 - (Son Güncelleme: 15.02.2021-16:43) EGM'den Şehit Polis Hakkındaki İddialara Cevap Verdi

EGM, bazı sosyal ağ platformlarında yer alan şehit polis memuru Vedat Kaya'nın 2016'da KHK ile ihraç edildiği iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.

İddiaların 'kesinlikle gerçeği yansıtmadığı' açıkça vurgulayan EGM, KHK'lar kapsamında yapılan kamu görevinden çıkarma işlemlerinin, ilgililerin adlarıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlattı.

MENFUR OLAYIN ARDINDAN ŞEHİTLİK İŞLEMLERİ BAŞLATILMIŞTIR

Şehit Kaya hakkında bu kapsamda herhangi bir işlem tesis edilmediğinin ilgili KHK listelerine bakıldığında görüleceği belirtilen açıklamada, 'Şehit polis memuru Vedat Kaya'nın memuriyet hakları, PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı günden bu yana kesintisiz olarak devam etmiştir. Menfur olayın ardından şehitlik işlemleri de başlatılmıştır' denildi. 

Şehitler üzerinde yapılmaya çalışılan bu tür provokasyon girişimlerinin, şehidin ailesi ve yakınları ile emniyet teşkilatını derinden üzdüğü belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal