Eda Nur Kaplan Soruşturması Kapsamında Aranan Şüpheli Yakalandı

Ankara'da intihar eden Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında aranan şüpheli gözaltına alındı.

10.08.2021-17:13 - (Son Güncelleme: 10.08.2021-17:13)

Çankaya ilçesinde ablası ile birlikte yaşmakta olan ve 7 Ağustos'ta evinin penceresinden atlayıp hayatına son veren 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu iddiası ile aranan Y.G., Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.

Şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Olayla ilgili daha önce gözaltına alınan M.A. çıkarıldığı hakimlikçe "adli kontrol hükümleri" uygulanarak serbest bırakılmıştı. 

NELER OLMUŞTU?

Eda Nur Kaplan, bir süredir Ankara’nın Çankaya ilçesinde Alacaatlı Mahallesi’ndeki sitede ablası ile hayatını sürdürüyordu. Olay cumartesi günü saat 01.00’de gerçekleşti. Eda Nur Kaplan, sitenin D bloğunda 15’inci kattaki evlerinin balkonundan kendini attı. Sitede yaşayanların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Sağlık ekiplerinin kontrolü sonucunda Eda Nur Kaplan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemesinin ardından Kaplan’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN SERBEST BIRAKILDI

Eda Nur Kaplan’ı sürece taşıyan olayın da uğradığı cinsel saldırı olduğu ortaya çıktı. Kaplan2ın 30 Temmuz’da iki kişi tarafından cinsel saldırıya uğradığı ve şikâyette bulunduğu ortaya çıktı. Ancak Kaplan’ın geçtiği sağlık kontrolünde cinsel saldırıya dair bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Olayla ilgili yakalanan şüpheli Mehmet A.’nın sorgusunda diğer şüphelinin isminin de öğrenildiği ortaya çıktı. Fakat devamında Mehmet A.’nın delil yetersizliği sebebi ile serbest bırakıldığı da öğrenildi.

‘KIZINI ÇOK HARCADILAR’

Olay sonrasında, Kaplan’ın olaydan hemen önce annesine attığı mesaj ortaya çıktı. Kaplan mesajda; ‘Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hep içine attı. Ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık. Hiçbir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Her gün canı acıyacağına bir gün acısın deyip gidiyorum. Hakkını helal et. Ömer'i, ablamı, Aleyna'yı Almanya'yı çok seviyorum. Unutmayın beni. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen. Ben katlanamıyorum, dimdik duramıyorum siz durun. Neyse hepinizi çok seviyorum, iyi bakın kendinize. Ben yapamadım ama siz güzel günler için yaşayın’ yazdığı öğrenildi. 18 yaşındaki genç kız Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal