Düzce'de bir mucize: Hastanın dizinde 41 parça kemik tek tek çıkartıldı!

Düzce’de mucize gibi bir ameliyata imza atıldı. Yoğun diz ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen hasta, acilen operasyona alındı.

19.01.2024-11:22 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-11:22)

Yoğun ağrılara dayanamayan hasta, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuruda bulundu. Hastaya Ortopedi ve Travmatoloji kliniğinde acil müdahale edilerek, halk arasında ‘‘eklem faresi’’ olarak adlandırılan tam 41 parça kıkırdak ve kemik yapısı tek tek çıkartıldı.

41 "eklem faresi"

Ağrılı sürece dayanamayan hasta acil olarak ameliyata alınarak, 41 "eklem faresi" (kıkırdak veya kemik yapısının bozulması sonucu kopan parça) alınması durumunda kalındı.

Hasta zaman kaybettirilmeden ameliyata alındı!

Düzce'de 42 parça eklem faresi çıkartıldı

Acil ve pratik bir şekilde yapılan tetkikler sonucu hastanın çoğunlukla diz eklem çevresinde halk dilinde eklem faresi, olarak adlandırılan kemik ve kıkırdak dokunun bozulması sonucu ciddi ağrılara yol açan "multipl sinovial kondromatozisi" tanısı konuldu. Vakit kaybetmeden operasyona alınan hasta, DÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde görev alan uzman ekiple endoskopik yöntemiyle ameliyat gerçekleştirildi. Parçalar tek tek çıkartıldı.

Parçanın boyutlarında değişiklikler var!

Düzce'de 42 parça eklem faresi çıkartıldı

Operasyona katılan uzman doktorların isimleri ise; Doç. Dr. Zekeriya Okan Karaduman, Doç. Dr. Mehmet Arıcan ve Dr. Öğr. Üyesi Sönmez Sağlam olduğu bilgisi verilirken, parçaların boyutlarında değişiklikler olduğu ifade edilirken bunların, birkaç milimetre ile santimetre arasında değişkenlik gösterildiği kaydedildi.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal