Dünya'nın Umutla Beklediği Aşı Yola Çıktı

Kovid-19'a karşı yüzde 95 etkili olduğu açıklanan BioNTech / Pfizer'ın ortak geliştirdiği aşının ilk partileri, İngiltere için yola çıktı. Firmanın Belçika'daki üretim merkezinden görüntüler paylaşıldı, görüntülerde deponun futbol sahası büyüklüğünde olduğu görüldü.

03.12.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 03.12.2020-11:43) Dünya'nın Umutla Beklediği Aşı Yola Çıktı
Türk profesörler Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurucusu olduğu Alman BioNTech firması ile ABD merkezli Pfizer'ın beraber geliştirdiği Kovid-19 aşısının İngiltere'de kullanım onayı alması herkese umut oldu. Toplu aşılama uygulamasına gelecek hafta itibariyle başlanacak.

İNGİLTERE 350 MİLYON DOZ SİPARİŞ VERDİ

Başbakan Boris Johnson, herkesin aşı yaptırmasının zorunlu olmadığını duyurdu. Toplamda 40 milyon doz aşı için sipariş verildi. İlk partide 1 milyon doza yakın aşı bulunacağı belirtildi. Johnson, ülkesi için 7 farklı aşı, toplam da 350 milyon doz sipariş verildiğini belirtti.

AP, BELÇİKA'DAKİ MERKEZİ GÖRÜNTÜLEDİ

Bu gelişmeler sırasında, Kovid-19 aşısı da Londra'ya doğru yola çıktı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının haberinde yer alan görüntülere göre; İngiltere'ye gidecek aşı kamyonlara yüklenerek yola çıktı. Ajans ayrıca, şirketin Belçika'daki üretim merkezine de girdi. Aşı depolama alanının futbol sahası büyüklüğünde olduğu görüntülendi.

YÜZDE 95 ETKİ SAĞLADI

ABD'li ilaç firması Pfizer, aşının son aşamasının nihai sonuçlarının yüzde 95 etkili olduğunu ve gerekli iki aylık güvenlik verilerine sahip olduklarını duyurmuştu. Özellikle risk altında olan 65 yaş üstü bireylerde ise etkinin yüzde 94'ün üzerinde olduğu belirtilmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal