Yurt Dışındaki Seçmenler Dikkat!

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, yaptığı yazılı basın açıklamasında, Türkiye’de yapılacak seçimlere dair bilgi paylaşımında bulundu.

08.05.2018-17:00 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-16:54) Yurt Dışındaki Seçmenler Dikkat!

Avusturya’da oy kullanacak Türk seçmenlerin oy kullanımına dair gerekli açıklamaların büyükelçilik ve başkonsolosluklardan tarafından yapıldığını aktaran Viyana Büyükelçisi Çarıkçı, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine dair YSK tarafından açıklanan seçim takvimi gereğince, vatandaşların Viyana, Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluk binasında 7-19 Haziran tarihleri arasında oylarını kullanabileceğini ifade etti.

Büyükelçi Çarıkçı, Avusturya’da oy kullanma saatlerinin ilerleyen günlerde açıklanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması durumunda, 30 Haziran- 4 Temmuz tarihleri arasında Başkonsolosluklarda oy kullanma işleminin devam edeceğini belirten Büyükelçi Çarıkçı, gümrük kapılarında ise 30 Haziran Cumartesi günü TSİ 08.00’den 8 Temmuz Pazar günü TSİ 17.00’ye kadar oy kullanma işleminin süreceğini belirtti.

Büyükelçi Çarıkçı, Türkiye dışında yaşayan ve seçmen niteliğini taşıyan Türk vatandaşlarının, yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadıklarını 02-12 Mayıs tarihleri arasında yerel saatle 16.00’ya kadar YSK’nın “www.ysk.gov.tr” adresindeki “Yurtdışı Seçmen Sorgulama” alanından kayıtlı olup olmadıklarını kontrol edebileceklerini anımsattı.

Yurtdışı Seçmen Kütüğü'nde adı bulunmayanlar ile kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri değişikliği yapmak isteyen kişilerin mevzu bahis tarihler arasında ülkedeki 3 Başkonsolosluğa başvuruda bulunacak, işlemlerini yaptırabileceğine vurgu yapan Çarıkçı, "Başvuruların, başvuru süresi olan 02-12 Mayıs tarihlerinde yapılması gerekmektedir. Vatandaşlarımız ikamet beyanlarını ve itiraz müracaatlarını randevu almaya gerek olmaksızın haftasonları ve resmi tatil günleri de dahil olmak üzere 10.00-16.00 saatlerinde Başkonsolosluklarımıza yapılabileceklerdir. Haftasonları ve resmi tatil günlerinde sadece seçmen kütüğüyle ilgili işlemler yapılacaktır”  şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal