Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

İsrail Kudüs'te O Meydana Trump İsmini Verdi

İsrail işgal altında tuttuğu tarihi kent Kudüs'e ABD büyükelçilik tabelalarını asmasının ardından, bugün de büyükelçiliğin yanında bulunan meydanın adını Donald Trump meydanı olarak değiştirdi.

08.05.2018-16:41 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-16:36) İsrail Kudüs'te O Meydana Trump İsmini Verdi

İsrail işgal altında tuttuğu tarihi kent Kudüs'e Amerika Birleşik Devletleri büyükelçilik tabelalarını asmasının ardından, bugün de büyükelçiliğin yanında bulunan meydanın adını Donald Trump meydanı olarak değiştirdi.  

İsrail ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki flörtleşme devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin hukuksuz adımlarla İsrail'in başkenti olarak ilan ettiği ve tanıdığı Kudüs'te, büyükelçiliğin inşa edileceği yerin hemen karşısında bulunan meydana Donald Trump ismi verildi.

DONALD TRUMP MEYDANI

Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, Arnona semtinde bulunan meydana Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump adının verildiğini Facebook sayfasından duyurdu. İsrail medyası, tüm dünyayı karşısına alıp büyükelçiliğini Kudüs’e taşınma kararını alan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın böylece onurlandırılacağını ifade ederken, meydanın isminin değiştirilmesinin ardından bölgede takılan tabelalar da yerini Donald Trump Meydanı yazanlara bıraktı.

İsrail Kudüs'te meydanın ismini Trump yaptı

Dün de Kudüs'ün güneyinde büyükelçiliği gösteren yön tabelaları üç farklı dilde asılmıştı. Filistinliler ve tüm dünyanın oldukça tepkisini çeken büyükelçiliğin, 14 Mayıs'ta açılması planlandığı bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;