Venezuela'da Darbe Girişimi Başladı!

Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını bildirdi.

30.04.2019-13:52 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-14:50)

Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

Venezuela'da aylardır süren siyasi kriz darbe girişimine dönüştü. Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido resmi Twitter hesabından darbe girişimini başlattıklarını resmen duyurdu. Başkent Caracas'ta bir grup askerle beraber, halka askeri kuvvetleri destekleme çağrısında bulundu.

TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANINI SERBEST BIRAKTI

Guaido, eski belediye başkanı Leopoldo López'in ev hapsinden çıkartılarak serbest bırakıldığını açıkladı. Lopez, Maduro karşıtlığıyla bilinen bir isimler arasında bulunuyor.

MADURO YÖNETİMİNDEN İLK TEPKİ

Venezuela hükümeti ise, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

SAVUNMA BAKANI'NDAN AÇIKLAMA 

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Lopez da silahlı kuvvetlerin Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yanında olduğunu duyurdu. Lopez, Venezuela'nın meşru tek hükümetini savunmak için hazır olduklarını kaydetti.

Savunma Bakanı Lopez, "Hain darbe girişimi karşısında teyakkuzdayız. Askeri birliklerde olağan dışı bir durum yok" diye konuştu.

HALK SOKAĞA ÇAĞIRILDI

Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello da, halkı, Devlet Başkanı Maduro'yu savunmak için başkanlık sarayında toplanmaya çağırdı.

Uluslararası haber ajansı Reuters'in muhabiri de muhalif lider Juan Guaido'nun Caracas'ta bir hava üssü yakınlarında bir grup askerle birlikte görüldüğünü aktardı. 

Guaido'nun yanında askerlerle birlikte ev hapsinde olan muhalif bir başka politikacı olan Leopoldo Lopez'in de olduğu belirtiliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal