Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail Suçlarını Görmezden Geliyor

Filistin Dışişleri Bakanı Çarşamba günü Uluslararası Ceza Mahkemesini (ICC) Filistinlilere karşı olası savaş suçları nedeniyle İsrail'i soruşturma konusundaki isteksizliğini eleştirdi.

06.12.2018-10:40 - (Son Güncelleme: 06.12.2018-10:55) Uluslararası Ceza Mahkemesi İsrail Suçlarını Görmezden Geliyor

Filistin Dışişleri Bakanı Çarşamba günü Uluslararası Ceza Mahkemesini (ICC) Filistinlilere karşı olası savaş suçları nedeniyle İsrail'i soruşturma konusundaki isteksizliğini eleştirdi. Hollanda’nın Lahey’deki ICC’nin Taraf Devlet Meclisi’nin 17. oturumunun açılışında konuşan Riyad el Maliki, ICC’nin işgal altındaki Filistin topraklarındaki olası İsrail savaş suçları hakkında bir ön soruşturma başlattığını söyledi ancak gecikmenin güvenilirliğini zedeleyecektir dedi.

ICC'nin ilk soruşturmadan bu yana geçen dört sene boyunca üst düzey İsrailli yetkilileri yargılamasındaki başarısızlığına dikkat çekti.
Maliki, “Filistinli kurbanlar uzun zamandır adalet için bekliyor” dedi. ICC Savcısı Fatou Bensouda, "Soruşturmada herhangi bir gecikme, adaleti sağlamada gecikme ve işgalci gücün cezasız bırakılması İsrail’e suç işlemek için daha fazla zaman veriyor" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal