Ukrayna'nın Karadeniz Hamlesi Rusya'yı Kızdırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinin Karadeniz bölgesini korumak için iki deniz üssü inşa etmeye başladığını söyledi. Rusya Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Dmitry Peskov bu durum iki ülke arasında bölge istikararını tehdit ettiğini açıkladı

20.10.2020-17:53 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-17:22)  Ukrayna'nın Karadeniz Hamlesi Rusya'yı Kızdırdı

Rusya cumhurbaşkanlığı sözcüsü Dmitry Peskov Salı günü basına verdiği demeçte, Ukrayna'nın Karadeniz kıyısında iki deniz üssü oluşturma niyetinin bu bölgedeki istikrar iklimi üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, ülkesinin Karadeniz bölgesini korumak için iki deniz üssü inşa etmeye başladığını söyledi.

Mevcut gerçekler göz önüne alındığında, genel olarak Karadeniz bölgesindeki istikrar iklimi üzerinde oldukça olumsuz etkileri olabileceğini söylemeye gerek yok. Potansiyel olarak böyle bir risk var, Peskov dedi.

Aynı zamanda, Zelensky'nin ifadesinin hala analiz edileceğini vurguladı, çünkü Ukrayna'da kimin üslerinin ortaya çıkacağını açıklamadı. Çok farklı durumlar oluşabilir dedi.

Peskov, daha fazla bilgiye sahip olmadan kesin bir şey söyleyemiyoruz. dedi. Gündemde hangi temellerin olabileceğini bilmiyoruz. Ayrıntılı bilgi mevcut olduğunda bunu analiz edebileceğiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal