Trump, Venezuela'da Askeri Güç Kullanma Planları Yapıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın, bu ayın başlarında Senatör Lindsey Graham'la gerçekleştirdiği konuşmada Venezüella'da askeri güç kullanma fikrini gündeme getirdiği bildirildi.

28.01.2019-14:14 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-14:09) Trump, Venezuela'da Askeri Güç Kullanma Planları Yapıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın, bu ayın başlarında Senatör Lindsey Graham'la gerçekleştirdiği konuşmada Venezüella'da askeri güç kullanma fikrini gündeme getirdiği bildirildi.

Axios ile yaptığı görüşmede Trump'ın kendisine 'Venezüella'ya karşı askeri bir müdahale konusunda' ne düşündüğünü sorduğunu söyleyen ABD'li senatör Lindsey Graham, ABD başkanının sorusuna, "Bu konuda yavaş olmalısınız, bu seçenek problem yaratabilir." ifadesiyle cevap verdiğini belirtti.

'SEN HERKESİ İŞGAL ETMEK İSTERSİN'

Trump'ın, kendisinin bu cevabına karşılık "Şaşırdım, sen herkesi işgal etmek istersin" ifadesini kullandığını belirten Graham, ABD başkanının bu tepkisine ise "Ben kimseyi işgal etmek istemiyorum. Askeri gücü sadece ulusal çıkarlarımız tehdit edildiğinde kullanmak istiyorum" şeklinde karşılık verdiğini aktardı.

Graham ayrıca, Trump'ın konu Venezüella olduğunda 'gerçekten şahince bir tutum' takındığını söyledi.

MADURO'NUN TEPKİSİ 

Venezüella'da Maduro iktidarına karşı kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan eden muhalefet lideri Juan Guaido'yu destekleyen Trump yönetimi, diplomatik ve ekonomik zorlamalarla ülkenin rejimini değiştirmeye uğraşıyor.

Seçimle iktidara gelen Maduro da, meydana gelen olaylardan sonra Venezüella'nın ABD ile diplomatik ilişkilerini durdurduğunu açıklayarak Venezüella'daki ABD diplomatlarına ülkesinden ayrılmaları için 72 saatlik bir süre vermişti.

Son Dakika Dünya  Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal