Bakan Çavuşoğlu BM Raportörü Callamard ile Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması çerçevesinde Türkiye'ye gelen Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard ile bir araya geldi.

28.01.2019-12:51 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-14:51) Bakan Çavuşoğlu BM Raportörü Callamard ile Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması çerçevesinde Türkiye'ye gelen Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda düzenlenen görüşmeye Callamard haricinde Ankara'ya gelen uzmanlar da katılım sağladı.

Callamard ve eşliğindeki uzmanların Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile de bir görüşme yapılacağı belirtildi. BM heyetinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile de Kaşıkçı cinayeti soruşturması çerçevesinde bir araya gelmesi ön görülüyor.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin açıklamasına göre, Callamard'ın Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetine doğrultusunda uluslararası soruşturma için 28 Ocak-2 Şubat tarihinde Türkiye'ye geleceği açıklanmıştı.

Açıklamada, Kaşıkçı cinayeti ile ilgili uluslararası yürütülen soruşturmanın Callamard'ın yetkisi altında devam edeceği ve Callamard'ın isteğiyle birlikte "Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle alakalı koşulların" insan hakları bakımından inceleneceği ve yorumlanacağı belirtilmişti.

BM raportörünün Kaşıkçı'nın katledilmesiyle alakalı olarak hükümetlerin attığı adımlar ve tepkilerle beraber devletlerin ve bireylerin gazetecinin öldürülmesi meselesinde sorumluluklarının durumu ve kapsamını da değerlendireceği bildirilmişti.

Callamard, soruşturma sürecinde ulaştığı bilgileri BM İnsan Hakları Konseyinin Haziran ayında düzenleyeceği oturumda sunacak.

KAŞIKÇI CESEDİ HALA KAYIP

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemlerini tamamlamak amacıyla 2 Ekim 2018 tarihinde girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmüştü. Orta Doğu'nun gözde gazetecilerinden, Washington Post yazarı olan Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda katledilmesi ve sonrasında meydana gelenler hala çözüme ulaştırılamadı.

Cinayetin üzerinden geçen zamanda Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüyle alakalı bilgiler ortaya çıkmasına rağmen ceset hala bulunamadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal