TİKA, Namibya'daki Göçmen Çocukların Yüzünü Güldürdü

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteği ile Namibya Osire Mülteci Kampı'nda yaşayan 1000 çocuk ilk kez oyun parkı ve spor malzemeleriyle bir araya geldi.

04.07.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-14:40) TİKA, Namibya'daki Göçmen Çocukların Yüzünü Güldürdü

TİKA'nın dünya ülkelerine yardımları devam ediyor.

TİKA'dan gelen yazılı açıklamaya bakıldığında, kamp şartlarındaki sınırlı sosyal aktiviteler ve yaşanan coronavirüs pandemisi sebebiyle zor koşullarda yaşayan çocuklar, Başkanlığın sağladığı destek ile futbol, voleybol, basketbol ve netbol ekipmanlarıyla oyun parkına sahip oldu.

Kamp yetkilisi Penda Iilonga, açıklamasında, 1000 çocuğun yaşadığı kampta, oyun oynanabileceği bir parkın önceden olmadığını ifade ederek, pandemi sonrası alanın tamamıyla hizmete açılacağını ve spor etkinliklerine de başlayacaklarını belirtti. Lilonga, kendilerine sağlanan desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkür etti.

TİKA Windhoek Program Koordinatörü Özlem Güvenç de 20 Haziran tarihindeki "Dünya Mülteciler Günü" çerçevesinde, bu parkın Türk çocuklarından, Namibya çocuklarına hediye edildiğinin altını çizerek, çocukların eğitim yaşamlarına da katkı sağlayacak sosyal etkinliklerle daha sağlıklı kişiler olarak yetişecekleri için sevindiklerini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal