Taliban Öncelikle Üst Düzey Yetkililerin Serbest Bırakılmasını İstiyor

Afganistan Yerel Yönetimler İdaresi Başkanı Bek, esir takasını yapmak adına Başkent Kabil'de bulunan Taliban heyetinin, ilk olarak üst düzey yetkililerin salınmasını talep ettiğini kaydetti.

07.04.2020-10:44 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-10:20) Taliban Öncelikle Üst Düzey Yetkililerin Serbest Bırakılmasını İstiyor

15 üst düzey yetkili arasında Afganistan'da düzenlenen saldırıları gerçekleştiren kişilerin olduğunu kaydeden Bek, bu talebin kabul edilemeyeceğini, bunun mümkün olmadığını ifade etti.

Bek, ''Afganistan hükümeti suçları az olan ve halk için tehdit oluşturmayacak Taliban mahkumlarının serbest bırakılması için hazırlıklarını yapıyor. Fakat bu 15 kişinin serbest kalması üzerinde ısrar etmenin bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

Afganistanlıların savaşı değil barış istediğini ifade eden Bek, aynı zamanda Afganistan hükümetinin, Taliban mahkumlarının salınması için şiddetin düşürülmesi şartını öne sürdüğünün altını çizdi.

GÖRÜŞMELERE ARA VERİLDİ

Taliban'ın Katar Ofisi Sözcüsü Süheyl Şahin de esir takası sürecini başlatmak için Kabil'e gelen Taliban heyetinin, Afganistan hükümetiyle görüşmesine bugünden başlamak üzere ara verildiğini açıkladı.

Nihayete erdirilemeyen bir görüşmenin yapılmasının gerekli olmadığını ifade eden Şahin, ABD ve Taliban arasında 29 Şubat'ta Katar, Doha’da varılan barış anlaşması gereğince yapılması gereken esir takasının hala yapılmadığını kaydetti.

Esir takasını yapmak için 3 kişilik Taliban heyeti 1 Nisan'da Afganistan’ın başkenti Kabil'e gelmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal