Suudi Arabistan'dan Netflix Talebi : Kaşıkçı Programını Kaldırın

Online film ve dizi platformu olan Netflix, Suudi kraliyet ailesini Cemal Kaşıkçı cinayeti ile alakasından dolayı kınayan içeriğini Suudi Arabistan devletinin isteğiyle, bu ülkede yayından kaldırdı.

02.01.2019-12:06 - (Son Güncelleme: 02.01.2019-13:03) Suudi Arabistan'dan Netflix Talebi : Kaşıkçı Programını Kaldırın

Online film ve dizi platformu olan Netflix, Suudi kraliyet ailesini Cemal Kaşıkçı cinayeti ile alakasından dolayı kınayan içeriğini Suudi Arabistan devletinin isteğiyle, bu ülkede yayından kaldırdı. Kraliyet ailesinin isteği, Amerikalı komedyen Hasan Minhaj'ın programının, ülkenin siber suçlar yasasını ihlal ettiğini öne sürmesiyle yapıldı.

İngiliz Financial Times gazetesi’ne konuşan Netflix yetkilileri de olayın doğru olduğunu açıklayarak "ifade özgürlüğünü desteklemekle beraber ülke kurallarına uymak zorundayız" dedi. Fakat Suudi Arabistan'da kaldırılan Netflix programının söz konusu bölümü, YouTube'da hala izlenebiliyor.

Söz konusu bölümde, komedyen Minhaj, Ekim ayında İstanbul'da katledilen Cemal Kaşıkçı konusunda veliaht Prens Muhammed Bin Salman'ı eleştiriyor. Hasan Minhaj programda Muhammed Bin Salman hakkında şu ifadelere yer veriyor:

"Batı dünyası sadece birkaç ay öncesine kadar veliaht Prens Muhammed Bin Salman için 'Arap dünyasının ihtiyacı olan reformist' yorumlarını yapıyordu. Ama Kaşıkçı cinayetinin ardından 'galiba o sandığımız gibi bir yenilikçi değil" düşüncesine geçtiler.’’

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal