Sudan'daki Gösterilerin Sembol İsmi: Alaa Salah

Sudan'da ordunun yönetimi ele geçirmesi sonrasında muhaliflerin meydanlarda kutlamaları sürüyor. 22 yaşındaki kadın eylemci Alaa Salah ise gösterilere damga vuran isim oldu.

12.04.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-14:17) Sudan'daki Gösterilerin Sembol İsmi: Alaa Salah

Sudan'daki gelişmeleri yakından takip eden dünya medyası, Alaa Salah'ı şimdiden bir sembol haline getirmiş durumda. Hartum'da mimarlık öğrencisi olan Alaa Salah'ın, protesto gösterilerindeki dansları ve kadınlara yaptığı 'protestoya katılın' çağrıları ile gösterilere damga vurmuştu.

İngiltere'nin köklü basın kuruluşlarından The Guardian, Salah ile röportaj yaptı. Salah'ın "Protestoların ilk gününden itibaren sokaktayım. Ülkemi çok seviyorum, ailem beni böyle yetiştirdi. Hiçbir siyasi geçmişim yok ve ülkem tüm siyasi fikirlerin üzerindedir. Sudan'daki devrimi insanların benim fotoğrafım ile öğrenmiş olması beni mutlu ediyor. Fotoğrafımın çekildiği gün 10 farklı toplantıya katılmış ve devrim şiiri okumuştum ve bu insanları etkilemişti. Başlangıçta 6 kadından oluşan bir grup kadına şarkı söyledim ve onlar da bana eşlik etti ve bu grup büyüdü." ifadelerini kullandığını aktardı.

Gazete, Salah'ın okuduğu şiirden "Mermi öldürmez, sessizlik öldürür" sözlerinin protestolara damga vurduğunu yazdı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal