Almanya Suudi Arabistan'a Silah Satışını Serbest Bıraktı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra Suudi Arabistan'a silah ihracatını askıya alan Almanya, Suudilere silah satışını tekrardan serbest bıraktı.

12.04.2019-14:18 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-14:12) Almanya Suudi Arabistan'a Silah Satışını Serbest Bıraktı

Almanya, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkcı’nın öldürülmesinden sonra Suudi Arabistan’a silah satışını askıya almak kararı vermişti.

Federal Hükümet Savunma Komisyonu, düzenlediği gizli toplantıda Suudi Arabistan’a silah satışını yeniden serbest bıraktı.

MUHALEFETTEN TEPKİ ALDI

Federal Hükümetin Suudi Arabistan'a silah satışına tekrardan başlatması muhalefetten büyük tepki aldı. Yeşiller Partisi güvenlik uzmanı Agnieszka Brugger, tepkisini "Koalisyon hükümetinin Suudi Arabistan’a silah ihracatını durdurması basit bir alaycı aldatma manevrasıdır" ifadesini kullanarak gösterdi.

ALMANYA - FRANSA ARASINDA GERGİNLİK

Almanya’nın Suudi Arabistan’a direk silah satmadığı, AB ülkeleri Fransa ve İngiltere ile ortak olarak üretilen silahlara Almanya’nın parça ürettiği, ortak üretilen silahların Suudi Arabistan’a gönderilmesine onay vermemesi Almanya ile Fransa arasında gerginliklere sebep olduğu biliniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal