Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD Artık Rekabet Edecek Güce Sahip Değil

ABD'nin ekonomi alanında artık rekabet edecek güce sahip olmadığını, sürekli olarak yaptırım ve tehditler ile korkutmaya çalıştığını belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, S-400 alımı sebebiyle Türkiye'ye yöneltilen tehditleri buna bir kanıt olarak gördüğünü açıkladı.

12.04.2019-14:00 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-14:24) Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: ABD Artık Rekabet Edecek Güce Sahip Değil

Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Diplomasi Akademisi'nde öğretim görevlileri ve öğrencilerle görüşen Lavrov, ABD'nin ekonomik bakımdan artık gücünü kaybettiğini vurguladı.

Lavrov, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"ABD, silahsızlanma ve kitle imha silahlarının yayılmasını engellemeyle ilgili olmayan diğer alanlarda da uluslararası hukuku ihlal ediyor. Eğer bunu tamamen ekonomik bakımdan değerlendirecek olursak, ABD eskiden olduğu gibi bir süper güç fakat rolü gittikçe azalıyor. Çin ve Hindistan ile bir dizi ülkenin ve bölgenin ekonomisi hızla büyüyor. Son 2-3 yıldaki gözlemlerimize göre ABD ekonomisi dürüstçe rekabet edecek güçte değil."

ABD’NİN TÜRKİYE TEHDİTLERİ

Lavrov, "Kuzey Akım-2'yle ilişkin gelişmeler buna bir örnek. NATO üyesi Türkiye'nin savunma kapasitesini yükseltmek amacıyla Rus silahı alma kararı nedeniyle karşı karşıya kaldığı tehditler ve daha birçok gelişme birer örnek niteliğinde" sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal