Şili'de 'Acil Durum' İlanI!

Şili'de başkent Santiago'nun yer aldığı Santiago ve Chacabuco eyaletleri ile Puente Alto ve San Bernardo bölgelerinde "acil durum" ilan edildi.

19.10.2019-11:10 - (Son Güncelleme: 19.10.2019-11:03)

Şili'de ulaşıma yapılan zamma tepki olarak başlatılan ve giderek şiddet eylemlerine dönüşen gösteriler sebebiyle başkent Santiago'nun da yer aldığı Santiago ve Chacabuco eyaletleri ile Puente Alto ve San Bernardo bölgelerinde "acil durum" ilan edildi.

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, başkanlık sarayı La Moneda'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, ulaşıma yapılan zam karşıtı protestoların tetiklediği şiddet olaylarının halkın güvenliğini tehdit ettiğine işaret etti.

Pinera, "Santiago metrosuna, halkın güvenliğine ve kamu düzenine yapılan ciddi saldırılar neticesinde Şili Devlet Başkanı olarak, Santiago ve Chacabuco eyaletleri ile Puente Alto ve San Bernardo bölgeleri için acil durum ilan ediyorum." açıklamasını yaptı.

Ulaşım zammından halkın olumsuz etkilendiğinin bilincinde olduğunu belirten Pinera, bu zammın tekrar gözden geçirileceğini belirtti.

15 gün süre için ilan edilen acil durum, gerekli görülmesi halinde 15 gün daha uzatılabilecek. Acil durum ilan edilen bölgeler silahlı kuvvetlerinin sorumluluğu altında olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal