Alman Vekilden Küstah Çıkış

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Martin Sonneborn, Türkiye'de bulunan Suriye'li sığınmacıların Avrupaya girmesine izin verilmesi durumunda, Almanya'da yaşayan Türkleri geri göndermek ile tehdit etti.

19.10.2019-10:43 - (Son Güncelleme: 19.10.2019-11:24)

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Martin Sonneborn küstah bir çıkışta bulundu. Sonneborn Türkiye'de Suriye'li göçmenlerin Avrupaya geçme durumunu önlemememiz durumunda, Almanya'da yaşayan Türkleri geri gönderebileceklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde devam eden ve ABD ile yapılan anlaşma ile 120 saatlik ara verilen Barış Pınarı Harekatı sırasında bir çok Avrupa devleti Türkiye'yi tehdit etmiş ve yaptırım kararı alarak harekata karşı çıkmışlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yaptırımlar ve tehditler üzerine kapıları açıp Suriyeli mültecileri Avrupaya gönderebileceğini belitmşti.

Almanya'da Die Partisinin kurucusu ve genel başkanı Martin Sonneborn, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kapıları açma sözlerine atıfta bulunarak, "Erdoğan bir kere daha bize 3 milyon Suriyeli göndermekle tehdit ederse, ben de Kreuzberg'den 3 milyon Türk'ü göndermekle tehdit ederim." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal