Lübnan'da 70 Göstericiye Gözaltı!

Lübnan'daki protesto gösterilerinde 52 güvenlik görevlisinin yaralandığı, kargaşa çıkaran 70 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

19.10.2019-10:18 - (Son Güncelleme: 19.10.2019-10:05)

Başbakan Saad el-Hariri'nin hükümet ortaklarına 72 saat süre tanıdığı açıklamasından sonra Beyrut'un birçok semtlerinde protestocularla güvenlik güçleri arasında çatışma meydana geldi: 

Lübnan Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ülke genelindeki protesto gösterilerinde 52 güvenlik görevlisinin yaralandığı, kaosa neden olan 70 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

İçişleri Bakanı Raya Hasan da Twitter hesabından aktardığı açıklamada, göstericilerden, kamunun ve özel kişilerin mallarına zarar gelmemesini rica etti.

Bununla birlikte Lübnan Kızılhaç Örgütü Genel Sekreteri George Kettane, yerel basına yaptığı konuşmada, 64 yaralıya müdahale sağladıklarını, 530 kişinin de hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini aktardı. Kettane ayrıca, Sur kentinde 17 yabancının bulundukları otelden alınarak güvenli bölgeye taşındığını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Lübnanlılar, hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak önceki akşam protestolara başlamıştı.

Ülkede 2015'te çöp krizi nedeniyle patlak veren protestolardan sonra ilk defa bu çapta gösterilerin düzenlendiği söylendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal