Rusya, Ukrayna’ya Kömür Ve Sıvı Yakıt İhracatını Askıya Aldı

Rusya’dan Ukrayna’ya kömür, petrol ve yakıt olarak kullanılan sıvı gazların ihracatına karşılık uygulanan yasak yürürlüğe girdi

01.06.2019-14:06 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-13:58)

Rusya’dan Ukrayna’ya kömür, petrol ve yakıt olarak kullanılan sıvı gazların ihracatında uygulanan yasak yürürlüğe girdi. Rusya yakıt ihracatı yasağına ilişkin kararı, Ukrayna’nın Moskova’ya karşı bir takım yeni yaptırımı uygulamaya başlamasından sonra aldı. 

Rus hükümetinin kararnamesi doğrultusunda, Ukrayna’ya ticari benzin ve dizel yakıt gibi sıvı gazların ihracatı yalnızca Rusya Ekonomi Bakanlığı’ndan alınan özel izinle gerçekleşebilecek.

Ekonomi Bakanlığı kısa bir süre önce hükümete özel izin ile Ukrayna’ya gaz ihracatı yapabilecek şirketlerin listesini açıklamıştı.

UKRAYNA İHRACATINA SIKI KONTROL  

Şirketlere izin verilmesi durumunda da izinlerin kendisi ve sevkiyatın miktarı da her ay incelenip tekrardan değerlendirilecek. Bu, Ukrayna’ya yakıt ihracatına izin verilse bile çok sıkı bir kontrol altında gerçekleşeceği demek oluyor.

Göreve yeni başlayan Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Aleksandr Danilyuk, Rusya’dan kömür ve sıvı yakıt ithalatının durmasının Kiev için birtakım problemler doğuracağını belirtmişti.

Rus yetkililer, Ukrayna’nın kendi uyguladığı yaptırımları kaldırması durumunda Rusya’nın da buna aynı şekilde karşılık vereceğini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal