ABD Ürdün'ü Yeni Müttefik Aramak Zorunda Bıraktı

Ürdünlü siyaset uzmanları, ABD'nin Filistin-İsrail konusuna ilişkin takip ettiği politikanın ve bölgedeki krizlerin, Ürdün'ü yeni müttefikler aramaya sevk ettiğini belirtiyor

01.06.2019-13:35 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-13:28)

ABD'nin haziran ayında açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" planının bölgedeki yansımalarına ilişkin değerlendirmede bulunan siyaset uzmanları, planın Ürdün'ün Filistin'deki kutsal mekanlar üzerindeki rolünün görmezden gelindiğine dikkat çekiyor.

"Yüzyılın Anlaşması" planıyla, ABD'nin önceliğinin İsrail olduğunu ve müttefiki Ürdün'den uzaklaşmaya başladığını söyleyen uzmanlar, Ürdün'ün ise bu durum sebebiyle yeni müttefik arayışına girdiğini ifade ediyor.

MÜTTEFİK ARAYIŞINDA ÖNE ÇIKAN ÜLKELER: TÜRKİYE VE KATAR 

Ürdün'ün kendine yeni ittifaklar bulması gerekliliği üzerinde duran uzmanlar, bu noktada Filistin davasına destek veren tutumu ve güçlü duruşuyla Türkiye ve Katar'ın iyi bir çıkış olabileceğini belirtiyor.

Yermuk Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Ahmet Said Nevfel, devletlerin zaman zaman müttefiklerini değiştirdiğini, özellikle dünya düzeninde meydana gelen değişimlerin müttefiklerin de değişmesine sebep olduğunu söyleyerek, şu an mevcut ortamın Ürdün'ün yeni müttefikler seçmesini gerektirdiğini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal