ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan'dan Çin'e Eleştiri

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Çin'in Güney Çin Denizi'nde diğer ülkelere askeri yollarla baskı yapmaya çalıştığını belirtti

01.06.2019-13:20 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-13:13)

"The Straits Times"da yayınlanan habere göre, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Singapur'da gerçekleşen Asya'nın önemli güvenlik zirvesi "Shangri-La Dialogue"da yaptığı konuşmada üstü kapalı olarak Çin'e karşı eleştirilerde bulundu.

Hint Pasifik bölgesindeki ülkelere uzun bir zamandır tehdit olanların kurallara dayalı uluslararası düzeni güçsüzleştirmeye uğraştığını belirten Shanahan, bölgedeki bazı aktörlerin diğerlerini ekonomik ve diplomatik olarak istismar ettiğini ve diğer ülkelere karşı askeri yollarla baskı kurmaya çalıştığını ifade etti.

SÖZ KONUSU BASKININ SONLANDIRILMASI ÇAĞRISI  

Shanahan, bu aktörlerin Güney Çin Denizi'nde gelişmiş silah sistemleri oluşturarak bölgeyi istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Diğer yandan ABD'nin Çin ile iş birliği noktasında istekli olduğunu ve rekabeti hoş karşıladığını ifade eden Shanahan, diğer ülkelerin egemenliğini zayıflatmaya karşı tutumların son bulması gerektiğini üzerinde durdu.

ABD'nin Çin ile ticari bir savaş içinde bulunduğuna yönelik iddiaları yalanlayan Shanahan, Pekin ile ekonomik görüşmelerinsürdüğünü kaydetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal