Rusya: Türiye İle İdlib Meselesinin Çözümünde Fikir Ayrılığı Yok

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Türkiye arasında İdlib meselesinin çözümünde görüş ayrılığının bulunmadığını belirtti.

31.05.2019-13:26 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-13:20)

 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov gazetecilerle bir araya gelerek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında düzenlenen telefon görüşmesini değerlendirdi.

Rusya ile Türkiye arasında İdlib konusunun çözümünde görüş ayrılığı bulunmadığını ifade eden Peskov, "Bu bölgede ateşkesi sağlamalıyız. Hmeymim ve İdlib dahil olmak üzere Rus askerlerinin konuşlandırıldığı yerlere düzenlenen saldırıların durdurulması gerekiyor." sçzlerini aktardı.

PESKOV'DAN S-400'E İLİŞKİN YORUM  

Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi alımı hakkında yorumlar yapan Peskov, "Bu anlaşma kesinlikle geçerli ve uygulama aşamasındadır. Türkiye, bu anlaşmaya bağlılığını birkaç defa teyit etti." ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İdlib'de bir an önce ateşkesin sağlanması ve akabinde siyasi çözüm sürecine tekrardan odaklanmak gerektiğini belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal