Rusya ve Japonya Arasındaki Barış Anlaşması Müzakereleri Sonuçsuz Kaldı

Rusya ile Japonya arasında devam eden barış anlaşması müzakereleri kapsamında düzenlenen dördüncü toplantıdan da sonuç alınamadı

30.05.2019-17:27 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-17:16)

Rus TASS haber ajansının aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve Japonya Savunma Bakanı Takeşi İvaya Tokyo'da ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeden sonra yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulunan Japonya Dışişleri Bakanı Taro, Tokyo'nun, Rus askeri birliklerinin, Rusya'nın "Kuril Adaları", Japonya'nın "Kuzey Bölgeleri" olarak adlandırdığı adalarda konuşlandırılmasına tepki gösterdi.

JAPONYA BÖLGEDE RUS ASKERLERİNİN BULUNMASINDAN RAHATSIZ  

Taro, "Rusya'nın Kuzey Bölgeleri'nde askeri birliklerini yoğunlaştırması hukuki olarak bizim açımızdan kabul edilemez." ifadesinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise mevkidaşı Kano'nun Rusya'nın adalar üzerindeki çalışmalarına ilişkin endişelerini dile getirdiğini söyleyerek, "Buna yanıt olarak şu tutumumuzu vurguladık: Rus silahlı kuvvetleri kendi egemen toprakları üzerinde uluslararası yasalar doğrutusunda faaliyetlerde bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

YENİ TOPLANTI İÇİN ANLAŞILDI  

Rus ve Japon temsilciler tarafından hassas konuların da masaya yatırıldığı müzakerelerin yapıcı yönde gerçekleştiğini belirten Lavrov, 2 2 formatında Moskova'da yeni bir toplantı düzenlenmesi noktasında anlaştıklarını kaydetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal