İran'dan Türkiye'nin S-400 Alımına İlişkin Açıklama

İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, "ABD, Türkiye'nin S-400 alımını asla kabul etmeyecektir. ABD taleplerinin sonu gelemeyecektir." ifadesinde bulundu

30.05.2019-17:12 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-17:03)

İran'ın Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand, gazetecilerle iftar yemeği yedi.

Farazmand, Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 hava savunma sistemleri sebebiyle ABD ile arasında yükselen gerilimi ve iki ülke arasında PKK ile ortak mücadeleye dair değelerlendirmelerde bulundu.

Büyükelçi Farazmand'ın konuşmasından öne çıkanlar:

PKK'YA KARŞI ORTAK MÜCADELE  

Terörizmle mücadelede Türkiye ile aynı düşünceye sahibiz. Terör örgütleri yok edilmeli ve bölgemizde herhangi bir güvenli alan sağlamamaları gerekiyor. İran, Türkiye ilişkilerinde Ortak Güvenlik Komitesi mevcuttur ve her iki taraf da birbirlerinin endişelerini gidermek amacıyla ciddi çaba sarf ediyor. Irak'ın kuzeyinden İran'a da saldırılar düzenlenmiştir. Biz o ülkenin egemenliğine zarar gelmeyecek şekilde Türkiye ile işbirliği yapmak niyetindeyiz.

TÜRKİYE'NİN S-400 ANLAŞMASI  

ABD, Türkiye'nin S-400 alımını kesinlikle kabul etmeyecektir. Siz bir adım attığınızda, ABD taleplerinin sonu gelmeyecektir. Bunun farkındayız. Nükleer dosyasıyla beraber İran'ın füze savunma sistemini talep ettiler. Bunu tartışmaya açmadık. Yalnızca nükleer anlamda ve uluslararası bir toplulukla olabilir dedik. 2016 yılında bu anlaşmayı imzalandıktan sonra bahaneleri başladı. İran'ın füze yeteneklerini tartışmaya açmak istediler. O sebeple ABD, nükleer anlaşmadan geri çekildi. ABD'nin isteklerine karşı duramayan, geri adım atan ülkeler hep zor durumda kalmışlardır. Bölge ülkeleri, ABD tarafından hakir görülmek, tahkir edilmek istemiyorsa kendi ayaklarınızın üzerinde durmaları lazım.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal