Katar Topraklarının İran'a Karşı Kullanılmasına İzin Vermeyecek

ABD ile İran arasında tırmanan gerilimde gözler 13 bin askeri personelle Ortadoğu'daki en büyük ABD Üssü El-Udeyd'in bulunduğu Katar'a çevrildi. Katar ise topraklarının komşu bir ülkeye karşı kullanılmasını reddediyor

30.05.2019-13:26 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-13:15)

Katar, 13 bin ABD askeri personelinin bulunduğu Ortadoğu'daki en büyük ABD askeri üssü El-Udeyd'e ev sahipliği yapıyor. Birleşik Devletler operasyonlarının çoğunu buradan gerçekleştiriyor.

ABD, İran'la arasında yaşanan gerilimde askeri teçhizatını bölgeye taşımayı sürdürürken  İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Araghchi, Katarlı mevkidaşıyla Doha'da bir görüşme gerçekleştirerek Tahran'ın Körfez ülkeleriyle diyaloğa hazır olduğunu ifade etti.

İranlı Ortadoğu Uzmanı ve analist Mosayeb Naimi, ABD kuvvetlerinin Katar’a ve diğer ülkelere konuşlandırılmış olmasına karşın, bu ülkelerin İran'a yapılacak bir müdahale için topraklarının kullanılmasına izin vermeyeceğini, hiç bir ülkenin bölgesel bir savaşa katılmak istemediğini belirtti.

'SUUDİ ARABİSTAN VE BAE SORUMLU TUTULACAKLAR'  

Naimi, ''Bölgedeki yükselen gerilim, ABD’nin bölgede bir savaş oluşturmasına izin vermedi. Katar daha önce İran’a ve Amerika’ya, ABD’nin topraklarını kullanmasına izin veremeyeceklerini belirtmişti. İran’la savaşa giren herhangi bir ülke büyük kayıplara maruz kalacak ve kimse savaş istemiyor. Öte yandan ABD'nin bölgedeki en güçlü müttefikleri Suudi Arabistan ve BAE buna izin verirse, sorumlu tutulacaklar ve İran tarafı kesinlikle geri cevap verecektir'' sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal