İdlib'de Bir Ayda 24 Sağlık Tesisi Hedef Alındı

Suriye İnsan Hakları Ağı, Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yaklaşık bir ayda 24 sağlık merkezini hedef aldığını açıkladı

29.05.2019-14:32 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-14:44)

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yaklaşık bir aydır gerçekleştirdiği saldırılarda 24 sağlık tesisini vruduğunu açıkladı.

SNHR, yayınladıüıraporda, Esed rejimi ve Rusya'nın 26 Nisan-24 Mayıs tarihlerinde İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki 24 sağlık merkezine toplam 29 saldırı düzenlediğini belirtti.

Ağın raporunda, rejim kuvvetlerinin aynı dönemdeki saldırılarında İdlib'de 9, Hama'da 5 ve Halep'te 1 olmak üzere toplam 15 defa sağlık merkezlerini vurduğu, Rusya'nın ise söz konusu zamanda İdlib'de 6, Hama'da ise 8 defa olmak üzere sağlık merkezlerine toplam 14 saldırı gerçekleştirdiği bilgisini paylaştı.

4 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ  

Rapor doğtultusunda, söz konusu saldırılar neticesinde 4 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi.

Eylül 2014 senesinde Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Suriye'de uluslararası koalisyon kuvvetlerinin saldırılarından sağlık merkezlerini korumak amacıyla kurduğu mekanizmaya kayıtlı 6 sağlık merkezinin, rejim ve Rusya'nın saldırılarına maruz kaldığı belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal