İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den ABD'ye Müzakere Mesajı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin daha önce verdiği taahhütlere bağlı kalarak anlaşmaya geri dönmesi halinde müzakere yolunun açık olduğunu belirtti

29.05.2019-14:12 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-17:39)

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, başkent Tahran'da Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamada bulunarak, ABD ile müzakerelere ilişkin değerlendirmeler yaptı.

ABD'nin İran'daki sistemin düşmanı olduğunu öne sürdüğünü fakat yaptırımlarla halka karşı savaş açtığını belirten Ruhani, "Bu yaptırımlarla gerçek yüzlerini ortaya koydular. İnişli çıkışlı tutarsız açıklamaları da son zamanlarda iyice çoğaldı. İran halkının tavizsiz tutumu onları çelişkili açıklamalar yapmak zorunda bırakıyor" şeklinde konuştu.

RUHANİ'DEN MÜZAKERE AÇIKLAMASI  

Ruhani, ABD ile tekrardan müzakere tartışmalarına ilişkin şunları aktardı:

"Bizim için ölçüt onların sözleri değil eylemleridir. İran halkına karşı uygulanan yaptırımlarını bir kenara bıraktıklarında, taahhütlerine bağlı kaldıklarında ve terk edip devirdikleri anlaşmaya geri döndüklerinde müzakere yolumuz onlara açıktır."

ABD hükümetine seslenen Ruhani, "Eğer farklı bir pratik sergiler, zulmü terk edip adalet ve yasalara dönerseniz İran halkı size kapılarını tekrardan açacaktır. Kapıların tekrardan açılması sizin elinizdedir. Geçmişteki politikalarınızı sürdürmek istemediğinizi eylemlerle göstermelisiniz" ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal