Rusya Lideri Putin: Bulgaristan Rotasını Erdoğan da Teyit Etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimi Putin, TürkAkım projesinde hattın Bulgaristan'dan uzanması ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüş birliğine vardıklarını açıkladı.

30.05.2018-22:15 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-22:05) Rusya Lideri Putin: Bulgaristan Rotasını Erdoğan da Teyit Etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TürkAkım'da Avrupa'ya varacak hattın güzergahını Türkiye ile devamlı istişare ettiklerini söyleyerek, "Bulgaristan da bu aşamadaki seçeneklerden bir tanesi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dünkü telefon konuşmamızda bunu onayladı. Türk ve Bulgar dostlarımızla bunun üstünde somut biçimde çalışıyoruz." dedi.

"TÜRKAKIM PROJESİNİ ERDOĞAN'LA İSTİŞARE EDİYORUZ"

Putin, başkent Moskova'da Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile yaptığı toplantının sonrasında medya mensuplarına açıklamalar yaptı. Borisov ile gerçekleştirdiği toplantıda TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin de konuşulduğunu söyleyen Putin, "Projede Avrupa'ya varacak hattın güzergahını Türk partnerlerimizle devamlı konuşuyoruz. Bulgaristan da bu aşamadaki seçeneklerden bir tanesi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dünkü telefon konuşmamızda bunu onayladı. Türk ve Bulgar dostlarımızla bunun üstünde somut biçimde çalışıyoruz." dedi.

"KUZEY AKIM 2 PROJESİ İLE İLGİLİ KONULAR HALA AÇIK"

TürkAkım üstünden Avrupa'ya gönderilecek doğalgazla alakalı ayrıntıların diğer sevk noktalarındaki vaziyete bağlı olduğunu söyleyen Putin, "Bu ayrıntılar, Avrupa piyasasına enerji kaynakları verdiğimiz tüm sevk noktalarının genel vaziyetine bağlı. Ukrayna üstünden gaz sevkiyatı yada Kuzey Akım 2 Projesi ile alakalı konular hala açık." dedi.

BULGARİSTAN'A UZANMASI NOKTASINDA İTİRAZ BULUNMUYOR

Borisov da TürkAkım projesinde ikinci güzergahın Bulgaristan'a uzatılmasını istediklerini söyleyerek, "Putin, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı konuşmada TürkAkım'ın Bulgaristan'a uzanması düşüncesine kimsenin itirazı olmadığını ifade etti." dedi.

GÜZERGAH SEÇENEKLERİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Rus gazını Türkiye'ye, Türkiye üstünden de Avrupa'ya taşıyacak TürkAkım doğalgaz boru hattı her biri senelik 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan meydana gelecek. Projede ikinci hattın Yunanistan yada Bulgaristan üstünden İtalya'ya gitmesi, konuşulan seçenekler arasında yer alıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal