ABD Başkanı Trump: Keşke Onun Yerine Başkasını Seçseydim

ABD Başkanı Donald Trump, kendisini Rusya soruşturmasından çeken Adalet Bakanı Jeff Sessions hakkında, "Keşke o göreve başka birini seçseydim" dedi.

30.05.2018-21:51 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-21:44) ABD Başkanı Trump: Keşke Onun Yerine Başkasını Seçseydim

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturması hususundaki tutumunu eleştirdiği Adalet Bakanı Jeff Sessions yerine başka birini atamadığına pişman olduğunu söyledi.

TRUMP, TWİTTER'DAN SESSİONS'A YÖNELİK ELEŞTİRİLERDE BULUNDU

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bir defa daha Adalet Bakanı Sessions'a dökün eleştiriler yaptı.

AA'nın aktardığına göre, Rusya soruşturmasından kendini çeken Sessions'a dönük daha önce de pek çok eleştiri yapan Trump, Güney Carolina Cumhuriyetçi Vekili Trey Gowdy'nin Sessions hakkındaki sözlerine gönderme yaptı.

"KEŞKE BAŞKA BİRİNİ SEÇSEYDİM"

Adalet Bakanı olarak Sessions'ın Rusya soruşturmasından kendini uzak tutmasının doğru olmadığını söyleyen Trump, Gowdy'nin "Eğer ben Başkan olsaydım ve devletin en üst düzey adalet idarecisi olarak atadığım kişi 'Kusura bakmayın, bendeki en önemli konu ile ilgilenemeyeceğim' deseydi ben de tepki koyadrım. Ülkede bir sürü iyi hukukçu var. Başkan Trump başka birini atayabilirdi." biçiminndeki açıklamalarını Twitter açıklamasında alıntıladı ve "Keşke (başka birini) atasaydım." dedi.

TRUMP, SESSİONS'U GÖREVDEN ALMAK İSTEMİŞTİ

Trump daha önceki konuşmalarında da Sessions'ın Rusya soruşturmasından kendini çekeceğini söylemesi durumunda başka birini bu vazifeye atayacağını söylemiş, Sessions ise vazifede olduğu sürece Trump idaresine ve devlete hizmet etmeyi sürdüreceğini söylemişti.

SESSİONS, RUS BÜYÜKELÇİ İLE GÖRÜŞMELERDE BULUNDU

ABD Adalet Bakanı Sessions'ın 2016'da gerçekleştirilen ABD başkanlık seçim kampanyası sırasında Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak ile iki kez görüştüğü ortaya çıkmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal