Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: Yemen'de Durum İnsani Felaketin Ötesinde

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İngiltere'de ki Skripal olayı ve Yemen'in durumu ile ilgili sert açıklamalar yaptı.

29.04.2018-23:25 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-23:19) Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: Yemen'de Durum İnsani Felaketin Ötesinde

Rossiya 1 televizyonunda yayınlanan bir programda açıklama yapan Sözcü Zaharova, İngiltere'nin Salisbury şehrinde eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın zehirlenme hadisesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Skripal vakası ilk başladığında her şeyin Suriye ile ilişkili olduğunu söylemiştik. Esed’e saldırı yapıldı. Mükemmel. Görünüşe göre bu noktada olay işe yaradı, beklenen bahis oynandı. Görüldüğü kadarıyla işe yaradı" ifadelerinde bulundu.

Suriye operasyonundan sonra İngiliz basınının Skripal olayına merakının neredeyse sıfırlandığını bildiren Zaharova, İngiltere'nin Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair herhangi bir kanıta sahip olmadığını, lakin İngilizlerin elinde Rusya'nın kimyasal silah kullanarak İngiltere'ye saldırdığı konusunda bilgilerin olduğunu'  açıkladı.

‘ABD'DEKİ RUS DİPLOMATİK VARLIKLARLA İLGİLİ DAVAYA HAZIRLIK SÜRÜYOR'

Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın ABD'de el konulan diplomatik varlıklarıyla ilgili davalara hazırlık çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Rus diplomat Zahorava, "Süreç devam ediyor. Hazırlık çalışmaları yapılıyor, şimdilik bu konuda daha fazla bir şey söyleyemem" diye konuştu.

‘YEMEN'DEKİ DURUM GÜNÜMÜZÜN EN BÜYÜK İNSANİ FELAKETİ'

Rus diplomat, Yemen'deki koşulların günümüzün en büyük insani felaketi olduğunu belirtti.

Sözcü Zaharova, "Yemen'deki 20 milyon insan felaketin eşiğinde değil, eşiğin çok ötesinde. Oradaki insanlar, günümüzün en muazzam, en büyük insani felaketinin tam ortasında" şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal