Rusya Devlet Savunma Komitesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-500 Açıklamasına Yanıt Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın S-400 savunma sistemleri hakkındaki yaptığı açıklamaları değerlendiren Rus vekil Yuriy Şvıtkin, Rusya ve Türkiye arasında askeri alanda yapılan işbirliğinin karşılıklı fayda sağladığını ve halihazırdaki anlaşmaların kurallarına uyularak ilerleme kaydedildiğini belirtti.

07.03.2019-16:33 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-16:30) Rusya Devlet Savunma Komitesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-500 Açıklamasına Yanıt Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın S-400 ve S-500 savunma sistemleri hakkındaki yaptığı açıklamaları değerlendiren Rus vekil Yuriy Şvıtkin, Rusya ve Türkiye arasında askeri alanda yapılan işbirliğinin karşılıklı fayda sağladığını ve halihazırdaki anlaşmaların kurallarına uyularak ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtkin, "Kuşkusuz, Türkiye'nin Rusya'yla askeri-teknik işbirliğine ilişkin ikili anlaşmalar çerçevesinde yapılıyor. Bu işbirliği, karşılıklı faydaya dayanıyor. Bununla beraber Türkiye'nin çıkar alanı içinde yer aldığını belirtmemiz gerek. ABD, askeri-teknik işbirliği alanında rekabet için her türlü çabayı sarf ediyor fakat özellikle S-400 ve gelecekte piyasaya çıkaracağımız S-500, fiyat, kalite, verimlilik açısından ABD'li rakiplerinin çok önünde. Bundan dolayı Türkiye tercihini bunlardan yana kullanıyor" sözlerini aktardı.

'ASKERİ İŞBİRLİĞİNİ DAHA DA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ’

Şvıtkin, Rusya'nın Türkiye ile askeri-teknik işbirliğini daha da ileri bir seviye taşımak istediğini de belirtti.

Gündeme dair açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "S-400 noktasında işi bitirdik, geri dönüşümüz asla olamaz. Ruslarla anlaştık, ortak üretime gireceğiz, belki S-400'den sonra S-500'e gireceğiz" ifadelerinde bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal