Rus Senatör Kosaçev: Muhsin Fahrizade Suikastine İlişkin Açıklama

Rus senatör Konstantin Kosaçev, İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin yaşamına son verilmesinin Orta Doğu'da büyük bir savaşın başlamasına yol açabileceğini dile geçirdi. Kosaçev, "Bunlar sonuçları kestirilemeyen, ancak kesinlikle olumsuz olan tehlikeli oyunlar. İran yönetiminin bunda bir suçu yok'' dedi.

29.11.2020-13:28 - (Son Güncelleme: 29.11.2020-13:23)

Rus parlamentosunun üst kolu Federasyon Konseyi'nin Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin yaşamına son verilmesinin Orta Doğu'da ciddi bir savaşın başlamasına yol açabileceğini dile getirdi.

Senatör Kosaçev,  sosyal medya hesabı (facebook) üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

 "Bu cinayetin arkasında kim olursa olsun, kesinlikle İran'ın sert tepki vermesini ve bölgedeki durumu istikrarsızlaştırmayı amaçlayan bir terörist saldırı olarak nitelendirilebilir. Bu nedenle, şu anda birçok şey elbette, İran'ın bu cinayetle ilgili soruşturmasının objektifliğine, tepkisine ve uluslararası toplumun tutumuna bağlı."

ABD medyasında yer alan USS Nimitz ile yanındaki savaş gemileri grubuna Basra Körfezi'ne geri gelme emri verildiği haberini anımsatab Kosaçev, bu emrin Fahrizade suikastından önce verildiğine işaret ederek, ABD Merkez Komutanlığı'nın önceki hafta "saldırganlığı caydırmak ve güvenlik ve istikrarı sağlamak için" F-16 filosunun Almanya'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gönderileceğini bildirdiğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal