Rus Savaş Uçakları İdlib'i Vurdu: 10 Ölü

Rus savaş uçaklarının İdlib'e düzenlediği hava saldırısında 10 sivilin öldüğü bildirildi.

30.01.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-13:38)

Rus uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında 10 sivilin hayatını yitirdiği bildirildi.

Rus savaş uçakları, gece geç saatlerinde İdlib'in Eriha ilçesindeki bir çok bölgeye saldırılar planlandı.

Hedef alınan bölgelerde bir hastane ve fırın da var. Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) verilerindne sağlanan bilgiye göre; bombardımanlarda 4'ü hastane saldırısında, 10 sivil hayatını kaybetti, 37 sivil de yaralandı.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELEBİLİR

Eriha'daki taarruzda, hastane kullanılamaz duruma geldi. Sivil Savunma ekipleri, yaralıları iyileştirme için etraftaki hastanelere gönderirken, vaka yerinde arama-kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine devam ediyor. Ölü sayısının artmasından kaygılanılıyor.

EN ÇOK İDLİB'İ ÖLDÜRÜYORLAR

Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib ili, neredeyse iç savaşın başından bu güne muhaliflerin ve rejime aykırı silahlı grupların kalesi özelliği taşıyor. İç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi, 2015'te muhaliflerin kontrolü altına girdi. İdlib, rejimin en çok hedef aldığı kısımların başında geliyor.

'GERGİNLİĞİ AZALTMA BÖLGESİ KURULDU'FAKAT UYULMUYOR

Türkiye, Rusya ve İran'ın katıldığı 4-5 Mayıs 2017'deki Astana görüşmesinde, İdlib ili ve mücavir illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) birtakım bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) dahil 4 "gerginliği azaltma bölgesi" kuruldu. Fakat rejim ve İran destekli teröristler, ateşkesi duyurarak halin korunmasını kararlaştırıldığı 4 bölgeden İdlib hariç kalanları, Rusya'nın hava desteği ile ele geçirdi.

HALK TÜRKİYE HUDUDUNA GÖÇ EDİYOR

Saldırılardan uzaklaşan yüz binlerce sivil, kuzeyde Türkiye sınırına dip dibe bölgelere göç etti. Rusya'nın, Türkiye'yle 17 Eylül 2018'de vardığı Soçi mutabakatından bir süre sonra da hücumlar sürdü. İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ni hedef alan Rusya, rejim ve İran destekli yılgıcılar, sadece 2019 başından beri Türkiye sınırı etrafına yaklaşık 1 milyon 300 bin sivilin göç etmesine neden oldu. Bombardımanlarda, bin 600'den çok sivil hayatını kaybetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal